Крушарски официално прехвърли половината акции на Локо на новияте си партньори

Лъчезар Вълканов и Румен Руйчев осъществяват съвместното управление на „черно-белия“ клуб, издръжката е 50 на 50

Собственикът на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски официално е прехвърлил половината от акциите си в клуба на своите нови партньори. Още преди Нова година това събитие бе анонсирано, но документално е оформено в последните дни. Малко преди обед бизнесменът е забелязан да излиза от сграда в столицата, в която се помещава ръководството на един от новите рекламодатели в клуба.

Според предварителната договорка, за която самият Крушарски, няколко пъти е потвърждавал пред „Мач Телеграф“, той и партньорите му си поделят издръжката на клуба. Решенията също ще бъдат съвместни, както на практика е от няколко месеца. Новите партньори на Крушарски имат свой собствен представител в управата на клуба в лицето на Лъчезар Вълканов. Той е член на УС и заедно с Румен Руйчев осъществява оперативната власт на „Лаута“. Вълканов през зимата помагаше и на треньора Александър Тунчев със съвети относно кондиционната подготовка.

Около финансирането на Локомотив в последно време има множество различни интерпретации. Към момента официалното очевидно се ограничава с прехвърлянето на акциите, с което „черно-белите“ се сдобиват с втори мажоритарен собственик. Той обаче на този етап остава в сянката на медийното внимание, макар че в самия отбор са наясно със ситуацията.

Подобни статии

Top