Крушарски отново с култово интервю

Не ни трябва първата шестица, ако не гоним титлата, направил съм повече зелени терени от „зелените“, твърди босът на пловдивското Локо

Босът на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски винаги е бил прям и откровен. Дни след края на редовния сезон и преди старта на плейофите бизнесменът даде интервю пред “Тема Спорт”.

– Г-н Крушарски, доволен ли сте от представянето на Локомотив (Пловдив) в редовния сезон и реално ли е деветото място, на което отборът завърши?

– Доволен съм. Можеше да се преборим за шестицата, но за какво ни е? Ние или ще ставаме шампиони, или няма. За какво ни е шестицата, да седим в нея и да казваме, че сме много силни. По-добре да сме във втората част, за да може да има по-голяма интрига.

– Каква е оценката ви за работата на старши треньора Бруно Акрапович?

– Естествено, че съм доволен. Поне сложи ред.

– Харесва ли ви селекцията, която бе главно от чужденци? Наскоро привлякохте качествен хърватски централен защитник – Юрица Булят.

– Мисля, че взетите играчи засега са добри. Нямаме лошо попълнение. Но имената не правят футбола. Футболът го правят редът и порядъкът. Но тъй като в българските клубове има много голям ред за това сме стигнали на това дередже.

– В последните кръгове се вдигна много шум около съдийството. Дори бе сменен шефът на съдиите. Защо се стигна дотук

– Един мач е 90 минути. Един съдия прави две, три нарочни грешки за колко минути? За 10, за 15 минути, а в останалите 80 минути кой е виновен на футболистите и отборите, че не си вкарват головете. Вие гледали ли сте втора дивизия на Аржентина за какъв футбол иде реч. За каква твърда игра говорим. Това, ако сме у нас, само ще ревем, че не са ни дали дузпа, не са ни дали фаул и че не е показан червен картон.

– Докъде стигнаха нещата с базата и терена, който ви обещаха за нея, и със стадион “Локомотив”?

– Още чакаме в общината да решат – променя ли се законът и тъй нататък. В България вече какви ли не организации се появяват. Зелените пазели зелена зона… Като е зелена, да вземат зелените да я направят такава. Да вземат да направят нещо за България. Толкова са зелени, че за това и България е толкова цъфнала и е зелена. Из искам да ги попитам: Колко дръвчета са засадили тия, зелените? Аз поне съм направил десет терена и те са зелени. Чакаме… това е.

– Какво очаквате от представянето на отбора напролет – седмо място и участие на бараж за Лига Европа?

– Естествено, че това е най-добрият вариант. Но ние още нямаме отбор за Лига Европа. Няма смисъл само да се излагаме. Имаме си цел, която си гоним – да изградим стабилен и боеспособен отбор. Вече, като имаме добър отбор, като в него има ред и порядък и като видим, че можем – тогава вече да му мислят другите. В момента един от помощник-треньорите е в Аржентина и аз ще съм
там и ще ходим заедно да гледаме мачове.

– Ще търсите ли там попълнения за лятната селекция?

– Не ни трябват чак кой знае колко много играчи. Ние си имаме вече доста юноши, които трябва да интегрираме. Както се говореше, че в клуба няма юноши, сега започнаха да излизат. Истината е да си стегнем къщата и да си вадим собствено производство. Тези отвън, дето идват, са от ден до пладне.

– Да, но са добра възможност да ги продадете и да изкарате пари от тях?

– Охооо… я ми кажи, българският футбол колко пари е взел от продажби. Колко са изкарали колегите? Всичките се изхвърляме. Освен Лудогорец, ЦСКА и малко Славия някой друг да е взел пари… Това е капка в морето, с нея не се пълни казанът.

– Стана въпрос за ЦСКА и Лудогорец, как виждате битката за титлата между тях.

– Най-накрая трябва да има някаква интрига. За да се върне футболът и хората по стадионите, а не да има само плюене по съперници, съдии, защото не е гот. Затова и аз, като направя отбор, който да мачка на терена, значи тогава мога да си вирна носа и да си говоря каквото си искам.

– Докъде стигнаха нещата с изчистването на дълговете?

– Движим се по план. Как ще изчистиш няколко милиона с един милион лихви? Чистим си ги по график. Останаха 400 хиляди лева, кaкто и лихвите. Не бързаме за никъде. Получих добро наследство и ще трябва време.

Подобни статии

Top