Крушарски: Сираков помисли, че го гъбаркам, когато му показах бюджета на Локо

„Синята“ легенда разпитал собственика на „черно-белите“ за ноу-хауто за спечелването на двете Купи и Суперкупата на България

Получилият мажоритарният пакет акции в Левски Наско Сираков е имал сериозен разговор със собственика на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски преди няколко седмици.

„Синята“ легенда е разпитвал бизнесмена за ноу-хауто, с което изведе „черно-белите“ до най-успешния период в историята, в който тимът печели трофеи с бюджет на границата на Топ 6 в първенството.

След като се запознал с някои от счетоводните данни в Левски за последните години, Сираков е бил потресен от разликата между бюджета на „сините“ и този на спечелилия два пъти поред Купата на България, а наскоро и Суперкупата пловдивски клуб.

Заедно с Тити Папазов легендарният нападател е наясно с какви средства и с каква политика Локо спечели титлата през 2004 година, но в момента ставало въпрос за съвсем различно управление и генерално променена конюнктура на вътрешната сцена.

„Не ми повярва като му казах какви заплати плащам на футболистите. Мислеше, че го будалкам“, призна пред „Меридиан Мач“ самият Крушарски, който отказа да разкрива повече подробности от разговорите си с ръководството на Левски, с което не крие, че поддържа добри отношения.

В момента главната задача на „сините“ шефове е не просто да намерят пари за съществуването на клуба, но и да изградят модел на работа, при който да се постигат резултати на значително по-ниска цена.

Факт е, че на „Герена“ през последните години са се прахосвали сериозни средства и има играчи, които са подписвали договори за десетки хиляди евро на месец и продължават да тежат на бюджета.

Срещу това стоят три поредни загубени финали за Купата и класирания в първенството далеч под историческите стандарти.

Не е ясно дали има връзка между разговорите между ръководствата на Левски и Локо (Пд), но официално обявеният нов таван на заплатите на „Герена“ от 10 000 лева приравнява „сините“ с пловдивчани.

Без да е официално потвърдено, толкова взимат и най-добрите изпълнители в състава на Бруно Акрапович.

На „Лаута“ обаче успяват да държат в тези рамки и най-добрите си чужденци, докато легионерите, с които Левски в момента опитва да се раздели, имат контракти за в пъти по-големи възнаграждения.

На челно място по заплати са Холмар Ейолфсон, Стайн Спиерингс, Паулиньо, Найджъл Робърта и Насиру Мохамед. Шансът те да останат в състава на Георги Тодоров и след затварянето на трансферния прозорец в началото на октомври е минимален.

Подобни статии

Top