Крушарски скочи на Зико: Не си кмет само на жълтото! (ВИДЕО)

Те взеха пари за цял стадион, а нашите докъде ще стигнат?! Една крава колко мляко дава? Сега ще въртим целия стадион, за да не свети слънцето в очите на вратарите

За проблем със стадион „Локомотив“ в парк „Лаута“ в Пловдив заговори собственикът на „смърфовете“ Христо Крушарски. Той направи любопитно изказване по адрес на кмета на Пловдив Здравко Димитров. Крушарски направи и паралел между България и Аржентина.

„В Аржентина има богата класа, а долу е пълен Ад. Нашите деца са доста глезени, те живеят на гърба на родителите си. Родителите ги правят лигльовци, а така няма да има нищо. Дори нашите възстановителни центрове за футболистите не са като хората.

В Локомотив имаме един басейн, а в Аржентина имат камери, тангентори, за юношите, това няма как да го пренесеш тук с магическа пръчка. Стадионът в Мендоса е бижу, което не знам как ще го видим скоро в България. „Алианц Арена“ в Мюнхен вакса да папа пред него. Само можем да си мечтаем.

Знаете ли в Пловдив къде е къщата на кмета? Ако не беше Локомотив, той нямаше да е кмет. Казвал съм му го в очите, сега го казвам и пред вас. Не може да се държиш така и само да дразниш колектива. Единият му заместник бил локомотивец – като го гледам колко е локомотивец, ми иде да се гръмна.

Като гледам парите ще свършат, а после какво правим?! Взехме 9 милиона за нашия стадион. Ние няма да имаме пари за цял стадион, те взеха пари за цял стадион, нали?! Една крава колко мляко дава?! В момента върви проектирането на стадиона, защото не бяхме на фазата на другите. Платих преди това пари за снимки, доста евтини ми излязоха, както и да е. Сега върви препроектиране.

Оказа се, че всички стадиони в България са построени малко на една страна. За да не свети слънцето в очите на вратарите, стадионът трябва да се премести малко. Сега се питат ФИФА и УЕФА, да се измести малко теренът, за да може да получи стадионът категория 4. Ботев не знам как го правят техния стадион, май си го строят така. Тази година ще изклатим докрая две трибуни.

Гласоподаватели сме и ние, ние сме половината Пловдив. Като си кмет, не си кмет само на жълтото, а и на розовото, на синьото. С политика не се занимавам, моето момче. Политиката я зарязах през 1979 година, когато раздавах апартаменти в София. Раздал съм повече апартаменти от Тодор Живков. Напуснах обаче „Кремиковци“. Общината сега иска да купи седалките на Ботев. Ако аз съм кмет на града, ще кажа да се гласува и за двата отбора. А ние пуснем лафа и после се чудим как да се избършем“, каза Крушарски в свой стил.

В същото време продъжава подготовката на строителната площадка за новата база на Локомотив (Пловдив) в ЖР „Тракия“. От вчера се набиват коловете на оградата, а скоро ще бъде прекарано и електричество.

Подобни статии

Top