КСУДС с кампанията „И какво като съм осиновен?“

През 2017 г. са обучени 42 семейства на кандидат-осиновители и са подкрепени 11 семейства в период на следосиновително наблюдение.

За четвърта поредна година Комплексът за социални услуги за деца и семейства участва в Национални информационни седмици на осиновяването, организирана от Българска асоциация „Осиновени и осиновители”. По време на информационните седмици се провеждат много събития в различни градове в страната, срещи с осиновени хора, семейства с осиновени деца и специалисти.

Тази година екипът на КСУДС- Пловдив ще се включи в инициативата с организиране на дискусионна среща „И какво като съм осиновен?!” – откровен разговор за живота и преживяванията на осиновеното дете между осиновители, педагози от детски градини и училища, и професионалисти, работещи в социалната сфера.

Всички заедно ще търсят отговори на въпроси, свързани с преживяванията на детето, тайната на осиновяването и какво е да бъдеш родител. Събитието ще предложи пространство, в което всеки от участниците ще може да сподели своите притеснения, трудности и успехи.

Водещ на срещата е Дора Прангаджийска, психолог и психотерапевт с дългогодишен опит в работата с осиновители и осиновени, автор на книгата „Благодаря ти, мамо. Пътят на осиновения от гнева до прошката“, представяща нейният личен опит свързан с осиновяването й. През 2018 година г-жа Прангаджийска прие предизвикателството да партнира на екипа на КСУДС като водещ на групи за подкрепа на осиновители.

Срещата ще бъде открита от г-н Георги Титюков – зам.-кмет „Спорт, младежки дейности и социална политика” община Пловдив.

1 2 3 4

Подобни статии

Top