КТ "Подкрепа" не иска ОУ "Драган Манчов" да е с 2 локации - DC news

КТ „Подкрепа“ не иска ОУ „Драган Манчов“ да е с 2 локации

От синдиката настояват училището да запази сегашната си сграда и да се построи нова за Математическата гимназия

„Намерението да се строи нова сграда за ОУ „Драган Манчов“ и в бъдеще училището да е с две локации, е несериозно“. Това се казва в позиция на пловдивските организации на КТ „Подкрепа“ и РС „Образование“. Те настояват училището да остане в сегашната си база и да се реализира проектът за нова сграда на Математическата гимназия, с която в момента съжителстват.

От синдиката добавят, че са готови да изразят мнението си и на място на утрешната сесия на Общинския съвет.

Припомняме, че до напрежението сред родителите се стигна, след внесеното в дневния ред на предстоящата сесия предложение от зам.-кмета Стефан Стоянов. От него става ясно, че общината възнамерява да кандидатства за средства за строеж на нова сграда на ОУ „Драган Манчов“ по Плана за възстановяване и устойчивост със съфинансиране от Общината, като в същото време се построи нова сграда в двора на Математическата  на мястото на столовата, за да може да се разшири базата и двете училища да минат на едносменен режим.

Предложението вече бе дискутирано с местната власт на среща с Обществените съвети на двете учебни заведения и бе постигнато споразумение между тях Стоянов да не оттегля предложението и  да се внесе ново – да се осигурят 400 000 лева от общинския бюджет за старт на работата по нов проект за сграда на Математическата.

От „Подкрепа“ обаче не приемат този вариант.

Ето и цялата позицията на синдиката:

Подобни статии

Top