Кубрат и Тервел по-тежки от съперниците си (ВИДЕО) - DC news

Кубрат и Тервел по-тежки от съперниците си (ВИДЕО)

Галавечерта на професионалния бокс започва в 04:00 часа българско време в неделя сутринта

Снощи бе проведен кантарът преди боксовата вечер в Калифорния (САЩ), в която участие ще вземат най-популярните български боксьори – братята Кубрат и Тервел Пулеви.

Както е известно, по-големият от братята – Кубрат, ще се изправи срещу американеца Джери Форест, а Тервел Пулев ще се боксира с бившия световен шампион в полутежка категория Сергей Ковальов в централния мач на галата, която започва в 04:00 часа българско време в неделя сутринта.

Претеглянето показа, че и двамата наши бойци са по-тежки от съперниците си. На Кубрат кантарът показа 112,7 кг, докато американският му съперник Форест тежи 105,7 кг.

Разликата в теглото на Тервел и Сергей Ковальов е минимална – 89,6 кг. за българина противопоставени на 89,1 кг. на опитния руснак.

Кобрата не се е качвал на ринга за чисто боксов мач от края на 2020 година, когато загуби от Антъни Джошуа. По време на тази пауза той се би в Triad Combat на промоутърите Triller и записа победи.

От своя страна Тервел Пулев не се е боксирал от януари 2021 година. Тогава той победи намибиеца Викапита Мероро и продължи победната си серия при професионалните боксьори. По-малкият от братята Пулеви има 16 победи, 13 от които са дошли след нокаут.

Подобни статии

Top