Кубрат и Тервел превземат Пловдив на 14 декември (ВИДЕО)

Тервел Пулев ще се бие в 12 рунда срещу ДеШон Уебстър за международната боксова титла на WBA

„Дните ми минават в усърдна работа за големия мач на страхотната боксова гала на 14-ти декември в Пловдив.

Отдаден съм изцяло на голямата ми цел тази година – победа над ДеШон Уебстър пред българска публика!

Шоуто в „Колодрума“ е гарантирано, а това, че трибуните ще са пълни, не се съмнявам! Вие винаги сте били (и за мен, и за Кубрат) нашето сърце в трибуните, когато ние сме оставяли душата си на ринга!“, заяви Тервел Пулев на съвместната си пресконференция с брат си Кубрат, който ще му бъде секундант в голямата гала на професионалния бокс.

„Знам, че има една или две загуби, не е губил с нокаут. Младо момче е. Предстои ми не лека задача срещу силен боксьор от боксова нация – Америка. Надявам се да си свършим работата в тренировките, в спарингите, за да съм готов да изиграя 12 рунда на макс. От статистиката разбираме, че човекът е добър боксьор и няма как да бъде подценяван. Прави изненадващи контри, трябва да бъда нащрек през цялото време. Не мога да кажа какво точно да очакваме, но трябва да бъдем на 100 процента готови. С всеки мач вървим по възходящ ред, срещу по-трудни съперници. Може би този ще бъде най-тежкият“, коментира още Пулев.

Промоутърът на българина Ивайло Гоцев разкри, че в WBA са останали изненадани от избора на толкова сериозен съперник. „ДеШон е опасен противник. В WBA бяха учудени, че сме го избрали. Но това е пътят. При победа Тервел ще бъде в топ 10 на Световната боксова асоциация. След това му трябват още 3-4 победи, за да стане претендент за световната титла“, заяви Гоцев. „В момента навлизаме в ренесанса на българския бокс. Имаме много талант. Липсва ни само таланта да работим заедно. Всичко е възможно“, каза още той в отговор на въпрос, дали е възможен мач за световната титла в България.

Кобрата обясни своята роля в щаба на по-малкия си брат преди дългоочакваната негова битка за междуконтиненталната титла на Световната боксова асоциация.

„Надявам се и брат ми да направи такава голяма победа. Неслучайно избрахме Пловдив, защото сме наполовина пловдивчани, тъй като баща ни е оттам. Там са ни корените и затова избрахме този град. Радвам се, че в България пак се осъществява такава гала и този път брат ми ще играе и ще опита да зарадва феновете в Пловдив. Там са много боксови хора, „Странджа“ се провеждаше там, хората там имат най-много отношение в бокса. Ще има много международни участия, моят бивш противник е тук – Богдан Дину“, каза Кобрата.

Според него е важно да стане хубаво боксово шоу в Пловдив, но още по-важно е брат му да победи.

„Не ми пречи организацията, защото вече имам опит, а и голям екип. На някого може да му отнема повече усилия, но на мен лично – не. Трябва да се постараем да защитим фамилията Пулев и да направим едно хубаво боксово шоу, в което Тервел да победи. Вживявам се в ролята на треньор, защото знам какво е, но когато се качи на ринга, той се оправя. Преди мача е изключително важно всичко около него да е наред и да мисли само за двубоя. Най-важното е екипът около боксьора да го подкрепя. От личен опит знам, че ако някой не може да направи нещо, е много изнервящо точно преди битката.  Малките детайли трябва да са наред, той трябва да е спокоен и концентриран. Трябва да е в перфектна форма, да е отпочинал и да се представи добре. До няколко месеца ще има мач за титлата, няма вратички за измъкване. Ще участвам в мач за световната титла, моментът дойде“, обясни Кобрата.

Подобни статии

Top