Кубрат Пулев на война срещу Великобритания!

Кобрата вече има 2 победи над британци, Антъни Джошуа ще е следващия, после идва и редът на Циганския крал Тайсън Фюри

Мениджърът на боксовата ни звезда Кубрат Пулев – Ивайло Гоцев, се надява традицията Кобрата да се справя с британски съперници да продължи и в битката за титлата на IBF в тежка категория срещу притежаващия я в момента Антъни Джошуа. Гоцев смята, че Тайсън Фюри „е човекът“ в тази категория и вярва, че Кубрат има силите да стигне до мач срещу него. За да се случи това, разбира се, първо трябва да бъде спечелена „войната“ срещу Джошуа.

„С Кубрат имаме малко история с британците в тежка категория. Отупал е няколко“, сподели пред Sky Sports мениджърът на Пулев. „Дерек Чисора имаше голяма уста и той му я затвори. Това беше страхотно, а после би един друг Фюри, победата срещу малкия братовчед (Хюи Фюри – б.р.) също беше добро постижение. Това беше боят, който позволи на Кубрат да се класира като претендент №1 на Джошуа – още един британски шампион, така че тук имаме известна връзка. Кубрат срещу Обединеното кралство, това ми харесва“, каза още Гоцев.

„Нека първо се справим с Джошуа. Нека по-добрият победи и тогава ще видим какви са опциите с Тайсън Фюри. Така или иначе всички пътища водят до Тайсън Фюри. Мога да кажа това, защото мисля, че той е показал, че е един от най-върховните съперници, даже вероятно най-върховният. Той е човекът. Би било страхотно да се изправим срещу двамата британски шампиони, един след друг, нали?“, добави мениджърът на Кобрата.

„Нагласата му е, че отиваме на война. За да отидеш на война се иска голяма подготовка, знаем какъв е залогът. Това е единственият му шанс да стъпи на върха и да стане първият и единствен шампион в тежка категория за нашата страна и тази част от света. За него това е много вълнуващо време и той прави всичко по силите си, за да се подготви максимално добре за битката. Това ще бъде страховит сблъсък. Те са еднакво високи, еднакво силни физически и остава да видим кой е по-добрият боксьор, по-добрият боец в тази ера. Това, което мога да кажа е, че Кубрат ще представлява голямо предизвикателство за Джошуа“, завърши Гоцев.

В същото време промоутърът на Антъни Джошуа – Еди Хърн, потвърди пред Sky Sports, че до края на годината звездата ще има само една защита на титлата си – срещу Пулев, като коментира и въпроса за мястото на сблъсъка.

„Продължаваме да сме фокусирани върху това двубоят да бъде във Великобритания. Примирили сме се и с това, че Ей Джей ще има само една битка тази година. По-рано идеята беше да направим мача в средата на август, за да можем да имаме двубой и през декември. Заради нуждата от добра подготовка и величината на неговите шоута, Ей Джей ще се боксира само веднъж през 2020“, каза Хърн.

„Надяваме се публиката да се завърне между септември и декември в Обединеното кралство. Има и шанс това да не се случи и ако стане така, ще преместим мача другаде. С нас се свързаха от Близкия Изток, Китай и Хърватия с предложения да организират мача. Искаме да направим всичко възможно двубоят да бъде във Великобритания, но това може и да не е възможно. Искаме да приключим със защитата, за да се насочим следващата година към битката за обединяването на титлите“, каза още Хърн.

Подобни статии

Top