Кубрат Пулев посети българския отбор по интегриран футбол в Берлин

Боксовата ни звезда се срещна с момичетата по време на турнир в Олимпийския парк

Звездата от професионалния бокс Кубрат Пулев се срещна с момичетата от българския отбор по интегриран футбол. Най-добрият ни професионален боксьор посети тима по време на турнир в Олимпийския парк в Берлин.

Пулев води своята подготовка в комплекса и след поредната си тренировка през уикенда подкрепи родните състезателки в надпреварата с отбори от Германия и Италия. След мачовете Кубрат разговаря с момичетата, поздрави ги за отличното представяне и им вдъхна допълнителна увереност за предстоящите им спортни предизвикателства. Те от своя страна пък му пожелаха успех и късмет по пътя към спечелването на световната титла в тежка категория.

„Момичетата са изключително развълнувани от подкрепата, която получиха от г-н Пулев. Той е един от най-разпознаваемите български спортисти и за тях беше страхотно удоволствие да го срещнат.“, каза Стефка Джобова, която е преподавател по адаптирана физическа активност и спорт в НСА и ръководител на българската делегация на състезанието в Берлин.

Отборът ни беше селектиран от Асоциацията за развитие на българския спорт и включваше пет момичета от дома за пълнолетни лица с умствена изостаналост /ДПЛУИ/ в град Баня, близо до Карлово, както и спортни специалисти.

„Момичета от България се справиха страхотно със задачите си в надпреварата и заслужават поздравления за поведението и активността си през целия турнир. Те много добре осъзнават възможността да бъдат пример за живеещите в институции, показвайки на практика как интеграцията чрез спорт е възможна и трябва да се прилага целенасочено и систематично.“, заяви Ивайло Лазаров – треньор на родните състезатели и преподавател в НСА.

АРБС работи вече втора година с посочената институция /ДПЛУИ/, като през 2017 бяха проведени спортни дейности и беше заснет промоционален видео клип „В спорта всички сме равни!“, който носи посланието, че: „Спортът има силата да подобри социалното включване. Той не дискриминира по какъвто и да е признак. Няма различни! В спорта всички сме равни!“

Снимка: btv.bg

Подобни статии

Top