Кубрат Пулев разби Хюи Фюри пред 13 хиляди (СНИМКИ И ВИДЕО)

Кобрата с категорична победа по точки, иска титлата на Джошуа, Тервел взе европейската титла след нокаут във 2 рунд

„Арена Армеец“ се пръска по шефовете в събота вечер. И не защото в най-хубавата и голяма зала на София има концерт.

В „Арена Армеец“ има бокс, а 13 000 зрители са дошли с една-единствена мисъл: някъде около полунощ, сърцата им да преливат от гордост.

Така е. Гордост има. Сълзи от щастие има. И всеки миг си струва.

След 18 месеца извън ринга, Кубрат Пулев се завърна! С изключителна победа срещу Хюи Фюри в 12 рундова елиминационна битка в тежка категория, превърнала го за трети път в кариерата в официален претендент за световната титла, версия Международна боксова федерация (IBF).

Публиката загря до червено малко преди 22:00 часа, когато Тервел Пулев безмилостно нокаутира италианския джентълмен Леонардо Бруцезе още във 2 рунд и завоюва първи голям пояс при професионалистите – европейската титла в полутежка категория.

Час по-късно трибуните се тресяха. Любимите гайдари на Кубрат накараха хилядите зрители да настръхнат, а той, с поглед на човек, който просто бе наясно, че тази вечер му принадлежи, чакаше свой ред да се качи на сцената. Той не изневери на себе си и прекрачи прага на залата на любимата си българска песен – „Притури се планината“.

Останалото? То е за статистиката: и тримата съдии бяха красноречиви: 117:111, 118:110, 115:113 в полза на Пулев, който записа своята 26-та победа в 27-мия си мач от дебюта при професионалистите през 2009-та.

Ударът на вечерта Кубрат нанесе във физиономията на Фюри рано – още в 3 рунд, отваряйки му жестока аркада, разклащайки здраво и главата, и краката на британеца.

Нататък, битката бе с предизвестен край, но взета с убийствена тактическа дисциплина и желязна воля на българския боец, който на няколко пъти бе ужасно близо да прати подпиращия се върху него и върху въжетата пластелинен, гънещ се като гъсеница цял мач и уплашен като дете в тъмното Хюи в заслужен нокаут.

Стотици чуждестранни гости уважиха галата на Пулеви, като специално от Германия за мача пристигна едно от най-големите имена в тежка категория и добър приятел на Кубрат – Мануел Чар.

В залата, наградени по настояване на Кобрата бяха десетки наши велики боксьори от миналото – олимпийски, световни и европейски първенци, на които Пулев пожела да отдаде чест в навечерието на една от най-важните битки в кариерата си.

Снимки: LAP.bg

Подобни статии

Top