Кубрат Пулев с обръщение към българите за 22-и септември

Да живее единна, свободна и независима България!

Най-успелият български професионален боксьор и претендент за световната титла на IBF при най-тежките Кубрат Пулев отправи специално обръщение към всички българи по случай 22 септември – Независимостта на България.

Ето вълнуващите и патриотични послания на Спортист №1 на България за 2012 година:

„Скъпи приятели, горди и смели българи,

Преди дни, на 6-и септември, отпразнувахме Деня на Съединението. С изключително мъжество, твърда воля и забележителен патриотизъм, нашите предци са защитили отечеството ни на бойното поле край Сливница. Със собствени усилия, са превъзмогнали едно от най-ужасните решения на Берлинския конгрес.

Днес, отбелязваме онзи паметен ден от историята ни, в който въпреки натиска на чужди сили и интереси, сме извоювали независимост и международно признание на България! Славен ден, в който българите отново са върнали държавата си!

Държава, пазена от векове с меч, огън и слово! Държава, защитавана с кръвта на предците ни и оцеляла през вековете с любовта на нашите майки!

На 22-и септември 1908 г., в резултат от единодействието между цар Фердинанд и министър-председателя Малинов, родината ни отново се е превърнала в обединена и независима държава! Водени от завета на Левски – да вярват в собствените си сили, българите обявяват независимостта си!

Манифестът, изготвен от самия министър-председател и подписан от княза и от всички министри, е провъзгласен в църковния храм „Св. Четиридесет мъченици“ и e подкрепен от целия българския народ.

Този решителен акт предизвиква смут сред Великите сили, но впоследствие, заради непоколебимата воля на българите, получава одобрение. Дори руският цар, макар и разярен от дръзките действия на младата ни държава, е принуден да признае независимостта ѝ.

България, без да се обвърже с нито една от Великите сили, постига заветната си цел.

22-и септември, е празник на победата на смелостта, духа и държавността! Качества, които сме длъжни да възвърнем и да отстояваме и днес.

Поуките от успехите на този ден са важни, защото доказват, че България е способна да премине през бурите и водовъртежите на настоящето и със самочувствие, да заеме мястото си сред развитите държави и да предопредели достойното си бъдеще.

Убеден съм, че на световната сцена могат да бъдат силни не само големите по територия държави, но и тези, които са сплотени, единни и отстояващи националните си приоритети.

Нашият народ е доказал, че може и заслужава много повече, отколкото има сега. Затова, опирайки се на самочувствието от постигнатото, не бива да се пречупваме под натиска на днешните трудности. Не бива да се огъваме като държава и общество пред чужди интереси.

Днес, имаме отговорност да следваме онзи път, начертан от волята и борбата на българските възрожденци. Тяхната кръв тече и в нашите вени, а това ни дава силата да се преборим за свободата ни и днес. Техният завет и мечтата им за просперираща българска нация е както обществен дълг, който трябва да отстояваме с постоянство и воля, така и отговорност към бъдещето и към възпитанието на децата ни.

Вярвам, че българският национален интерес означава силна и независима държава, населявана от свободен и горд народ! Всеки опит за удар и посегателство срещу обществените интереси трябва да среща много решителен отпор. Не трябва да допуснем нито олигарси, нито лъжепатриоти, нито хитреци, облечени във власт, да бъдат българските лидери днес. Те злоупотребиха с доверието и застрашиха свободата на народа ни и ние сме тези, които, противопоставяйки се твърдо на техните действия, можем да върнем независимостта си отново.

Трябва да посочим своите лидери, доказали по примера на националните ни герои любовта си към отечеството и смелостта да отстояват интересите на една независима България!

Можем да го направим, защото сме техни наследници и носим непоколебимия им дух!

Честит празник!

Да живее единна, свободна и независима България!

🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬Скъпи приятели, горди и смели българи,Преди дни, на 6-и септември, отпразнувахме Деня на Съединението. С…

Публикувахте от Kubrat Pulev в Вторник, 22 септември 2020 г.

 

Подобни статии

Top