Кубрат Пулев ще подгрява брат си Тервел в Калифорния! - DC news

Кубрат Пулев ще подгрява брат си Тервел в Калифорния!

Кобрата се завръща на професионалния ринг, а негов съперник ще бъде коравия руснак Андрей Федосов

Кубрат Пулев ще се изправи срещу руснака Андрей Федосов (32-3) на галавечерта в Ингълууд, Калифорния, на която и брат му Тервел Пулев ще проведе първата си битка след повече от година пауза.

Един от най-изтъкнатите специалисти в сферата на бокса – Дан Рафаел, информира в социалните мрежи, че Кубрат ще подгрява Тервел в програмата на събитието. Галавечерта е предвидена за 14 май – само 10 дни, след като Пулев ще навърши 41 години.

Това ще е първи мач за българина след поражението от Антъни Джошуа на 12 декември 2020-а. Впоследствие Кубрат направи един двубой по правилата на Triad Combat срещу Франк Мир, в който нокаутира бившия световен шампион на UFC за по-малко от две минути.

Съперникът на Кобрата – Андрей Федосов е на 35 години. Висок е 185 сантиметра, като има 32 победи от 35 двубоя, 26 от които са дошли след нокаут. Може да се каже, че руснакът ще има сериозно домакинско предимство в двубоя, тъй като от години живее в Калифорния. Федосов е в серия от 8 поредни победи, като последната му загуба е с ТКО от Брайънт Дженингс на 14 юни 2013 година.

През април 2021-а Федосов отказа още в първи рунд азербайджанеца Махамадрасул Маджидов. Маджидов е бронзов олимпийски медалист от Лондон 2012-а и световен шампион от 2011-а, 2013-а и 2017-а година, като се очакваше да има сериозна кариера и при професионалистите, но бе спрян още в четвъртия си профи мач от 35-годишния руснак.

От лагера на братя Пулеви днес потвърдиха новината. Галавечерта ще ще проведе във Форума на град Ингълууд, Калифорния, близо до Лос Анжелис.

Форумът е мястото, където своите мачове са играли баскетболния ЛА Лейкърс и хокейния ЛА Кингс от 1967 до 1999 година. Бил е сцена на много музикални концерти, а също така и на големи спортни събития.

Подобни статии

Top