Кубрат Пулев ще се бие с Димитренко в Чикаго

Мачът пред 20 хиляди в „Юнайтед център“ ще определи претендента за поясите на Антъни Джошуа в тежка категория

Кубрат Пулев ще излезе на ринга в Чикаго през есента, а най-вероятно негов съперник ще бъде украинецът Александър Димитренко, с когото все още се водят преговори.

Двамата ще се изправят пред повече от 20 000 зрители в най-голямата зала в Чикаго – „Юнайтед център“. Това съобщи кореспондентът на bTV отвъд Океана – Симеон Гаспаров, минути след края на 11-ия мач в професионалната кариера на брата на Кобрата – Тервел.

Мачът между Кубрат и Димитренко ще определи бъдещия основен претендент за титлите в тежка категория, които са притежание на Антъни Джошуа.

Първоначално Кобрата трябваше да се боксира с Дилиън Уайт и дори приближена до него фирма спечели търга за организиране на мач в София през август 2018 година. Британецът обаче се оттегли от сделката. Така Пулев ще трябва да се изправи срещу следващия в ранглистата на IBF – Александър Димитренко. Двамата са се срещали веднъж на ринга, като през 2012 година Кобрата нокаутира украинеца.

На гала вечерта в Чикаго мач ще има и Тервел Пулев. За него това ще е трета среща във Ветровития град. Той вече постигна две победи пред многобройната българска публика – срещу Скот Фъртел през март и Армандо Анкона в ранните часове на 9 юни.

„Имаме резервирана дата за тази есен и скоро ще обявим датите, на които братя Пулеви ще присъстват“, разкри пред bTV промоутърът на боксьорите в САЩ Ивайло Гоцев.

Участие в шоуто през есента са потвърдили още Томаш Адамек и Мариуш Вах. Плановете се по време на вечерта да се изиграят 8 мача.

Подобни статии

Top