Кубрат Пулев стана лейтенант от запаса! (СНИМКИ И ВИДЕО)

„За мен е чест!“, заяви професионалният ни боксьор след повишението, което получи от военния министър Красимир Каракачанов

Най-добрият български професионален боксьор Кубрат Пулев от днес е лейтенант от запаса. Кобрата получи повишението в българската армия от военния министър Красимир Каракачанов заради победите, които постига на ринга и в качеството си на сержант от Центъра за високо спортно майсторство към Министерството на отбраната.

„С боксовата си кариера Кубрат Пулев се превърна в един от най-популярните български спортисти в бойните спортове в световен мащаб. Известен е с родолюбието си, подкрепата на обществени и национални инициативи, а успехите му на спортното поле допринасят за издигане на авторитета на Българската армия”, отбелязват от Министерството, а самият той написа „За мен е чест!“.

Припомняме, че през 2012 година Кубрат Пулев получи награден знак „За принос към Министерството на отбраната“, след като стана европейски шампион при професионалистите.

Сега пък Кобрата е официален претендент за световната титла на IBF, като се мачът за шампионския пояс трябва да се проведе до средата на следващата година. В момента се водят преговори с щаба на Антъни Джошуа.

Подобни статии

Top