Куче нахапа зверски 7-годишно дете в Септември

Детето е в пловдивската УМБАЛ „Св. Георги“

Служители от РУ-Септември изясняват случай на нахапано от куче дете, съобщиха от ОДМВР-Пазарджик.

Сигнал в районното управление не е получаван, но полицаите обслужващи района разбрали за случилото се и предприели проверка.

Според първоначалните данни неприятната ситуация се разиграла вчера в септемврийското село Варвара. Семейството на 7-годишното момче и собственикът на кучето били съседи. По неустановени причини домашният любимец успял да се промъкне в двора, където играело детето. Там също имало домашно отглеждано куче и двете животни се сдърпали.

Детето, което станало неволен свидетел на случващото се направило опит да ги разтърве. Тогава съседското куче се нахвърлило към него, като го нахапало в областта на главата и тялото.

Друг съсед забелязал случващото се и веднага се притекъл на помощ. Мъжът закарал с автомобила си момчето до местния филиал на „Спешна помощ”. Оттам то било транспортирано в МБАЛ-Пазарджик, където нараняванията били обработени и след това е приведено в УМБАЛ „Свети Георги” в гр. Пловдив без опасност за живота.

Полицейските служители са установили, че собственик на агресивното куче е 58-годишен жител на село Варвара. По случая е образувана преписка, която ще бъде докладвана на Районната прокуратура в Пазарджик. Работата по случая продължава.

Подобни статии

Top