Куче стоя с часове вързано на тераса в Кючука (ВИДЕО)

Възмутена пловдивчанка публикува видео в социалните мрежи със скимтящото животинче

Куче стоя с часове вързано на къс синджир на тераса в Пловдив, сигнализира във Фейсбук профила си възмутена пловдивчанка. Тя е публикувала и видеоклип с животинчето, което дори не може да легне и скимти непрекъснато.

„Куче, 24 часа вързано на къс синджир. Не може да легне и скимти. Подадени са 3 сигнала до 112 в продължение на 2 месеца. Резултата е нулев! Намира се в Пловдив , ул“Студенец“7. Днес е подаден сигнал и по телефона в БАБХ. На страницата им формата за сигнали след попълване се оказа, че не работи! Надявам се този пост да стигне до нужните институции и да се вземат мерки!“, е написала Тихомира Курдова.
След като постът й е споделен във Фейсбук групата „Забелязано в Пловдив“, е подаден пореден сигнал до БАБХ, този път до Агенцията в София. На място са отишли инспектори от Агенцията, случаят е проверен, подадена е информация към полицията, като в рамките на два часа собственикът е издирен и задържан, а кученцето е освободено и прибрано в апартамента. Собственикът е предупреден да се грижи, както трябва за животното.
Снимка и видео: Фейсбук/Тихомира Курдова

Top