Кучето Мон и десетки доброволци събраха с мартенички 11 400 лв. за болни деца

Три деца с онкологични заболявания ще получат сумата

11 400 лв. събра поредната благотворителна кампания „Заедно в живота“ от благотворителните мартенички, сътворени в работилниците с терапевтичното куче Мон. Организатор на кампанията е собственичката на Мон Велислава Костадинова. В продължение на повече от месец тя, нейните съмишленици и помощници изработваха мартенички, средствата от продажбата на които ще отидат за болни от онкологични заболявания деца.

Кучето Мон и неговата стопанка пак майсторят мартеници за онкоболно дете (СНИМКИ)

Велислава Костадинова, заедно с над 15 доброволци изработиха и успяха да продадат мартеничките в няколко града в страната и дори в чужбина. Изработените червено-бели символи на пролетта стигнаха чак до Белгия. Организирани бяха базари в училища и детски градини.

Ученичката от от втори клас Ивайла Атанасова пък дари 100 лв. от продажбата на нейни картини, които се включват в общата сума, събрана от продажбите на мартеници.

След проведени консултации с лекарите от отделението по детска онкохематология към УМБАЛ „ Св. Георги” – гр. Пловдив, е взето решение парите да бъдат разпределени на три деца, съобразно нуждите им. Средствата ще бъдат дарени на децата в присъствието на техните родители, както и в присъствието на представители от доброволците, ДГ „ Наталия” /родители и учители/ на 5 март 2019 г., вторник.

Подобни статии

Top