Кучето Мон и неговата стопанка пак майсторят мартеници за онкоболно дете (СНИМКИ)

Кампанията „Заедно в живота“ ще зарадва семейството на дете, което се лекува в детската онкохематология на УМБАЛ „Св. Георги“

За втора поредна година собственичката на терапевтичното куче Мон Велислава Костадинова организира преди най-хубавия български пролетен празник – Баба Марта, благотворителна кампания под надслов „Заедно в живота“. В продължение на повече от месец тя, нейните съмишленици и помощници изработват мартенички, средствата от продажбата на които ще отидат за болно от онкологично заболяване дете.

„И тази година каним малки и големи да помогнат в работата на Баба Марта и да зарадват своите близки, като вместо да купуват мартенички, ги изработят в нашите работилнички и ги закупят“, обясни Велислава.

За целта тя организира благотворителна работилничка за мартеници в последния уикенд на февруари – 23 и 24-ти, в кафетерия „Сезони“. Всички желаещи ще имат на разположение материали за изработката на мартенички, а средствата, които ще бъдат събрани ще бъдат предназначени за подпомагане на семейството на дете, което се лекува в детско онкохематологично отделение в УМБАЛ „Свети Георги“.

По време на работилничките, ще има и дарителска касичка за всички, които желаят да участват или просто да помогнат на каузата. Специално обученото за терапевт на болни деца, куче Мон, по традиция ще помага и радва всички доброволци в тази инициатива.

Всички, които нямат възможност да участват в работилничките, но все пак искат да подпомогнат каузата, могат да си поръчат мартенички, като ни пишат съобщение на страничката „Заедно в живота“.

Припомняме, че миналата година в кампанията се включиха и майсторки на мартеници от други градове.

Бобтейли помагат в благотворителна мартенска работилница

Снимки: Фейсбук

Подобни статии

Top