Кучето Мон кани малки и големи да изработят мартенички в подкрепа на Гери

Направете сами уникални мартенички в подкрепа на Гери

За трета поредна година терапевтичното куче Мон и неговата стопанка – Велислава Костадинова, канят малки и големи да помогнат в работата на Баба Марта и да зарадват своите близки, като вместо да купуват мартенички, ги изработят в техните работилнички и ги закупят. Работилничките са част от кампанията „Заедно в живота“ преди най-хубавия български пролетен празник – Баба Марта. Средствата от продажбата  ще отидат за болно от онкологично заболяване дете.

Тази година това е Гергана Петрова, която се лекува в Детска онкохематология в УМБАЛ „Св. Георги“.

Кучето Мон и приятели творят мартенички в подкрепа на онкоболната Гери

Всички желаещи да имат уникална мартеничка,  ще получат материали за изработката на мартенички на място. Работилничките ще се осъществят в последния уикенд на месеца: 22 и 23-ти февруари. Ще бъде поставена и дарителска касичка за всички, които желаят да участват или просто да помогнат на каузата.

Специално обученото за терапевт на болни деца, куче Мон, ще помага и радва всички доброволци в тази инициатива.

На работилничките всички могат да бъдат по пижами и пантофи

Организаторите са определили цена от 5 лв. за изработката на неограничен брой мартенички. Домакин на пижамените работилнички ще бъде кафетерия Sezoni Artisti del gusto illy на ул. „Хан Кубрат“ 8 в Пловдив, като консумацията в заведението не се изисква, а всяко дете, което се присъедни към работилничката ще получи безплатен топъл шоколад.

За да се чувстват участниците като у дома си, организаторите ще бъдат по пантофи и пижами и всяко дете и родител, които участват в работилничките може също да дойдат по пижами и пантофи.

Всички, които нямат възможност да участват в работилничките, но все пак искат да подпомогнат каузата, могат да си поръчат мартенички, като ни пишат съобщение на страничката „Заедно в живота“.

Подобни статии

Top