Кучето Мон кани на благотворителен концерт за изграждане на Детска клиника в Пловдив

Средствата от концерта ще бъдат предоставени за дарителската кампания „Най-доброто за нашите деца и онкоболни“

Благотворителен коледен концерт на цигуларите проф. Ангел Станков и проф. Йосиф Радионов, акомпанирани на пиано от Зорница Радионова, и клавирното дуо проф Дора и Анастас Славчеви ще се състои на 12 декмеври във Военния клуб в Пловдив. Концертът е в подкрепа на дарителската кампания “Най-доброто за нашите деца и онкоболни”. Набраните средства от него ще бъдат предоставени за строителството на нов педиатричен и онкохематологичен комплекс на територията на База 2 на УМБАЛ “Св. Георги”, съобщиха организаторите.

Цигулковото дуо Станков – Радионов

вече 45 години неизменно участва в българския и световен концертен живот. Ангел Станков и Йосиф Радионов са между най-изявените и разностранни български музиканти. Като солисти, камерни изпълнители и концертмайстори на Софийската филхармония, те представят българската музикална култура по света. Свирили са в повечето европейски страни, САЩ, Япония, Тайван, Южна Корея, Сингапур, Куба и др. В богатия им репертоар, освен многобройните класически образци от Вивалди до Шнитке, влизат и редица произведения от изтъкнати български и чужди композитори, съчинени специално за двамата виртуози.

Двамата цигулари са носители на първа награда и златен медал от Първия международен конкурс и фестивал за камерна музика в Осака, на наградите 100 години Бела Барток, на Златната и Кристалната лира на Съюза на музикалните и танцови дейци в България и много други.

Техни записи звучат от българските национални радиостанции, Би Би Си – Лондон, холандското и френско радио, Радио Москва, японската телевизия, а редица фирми като Балкантон, Йомиури телекастинг корпорейшън, ЕМАМ и други издават студийни и концертни изпълнения на дуото.

1 2

Подобни статии

Top