Кучето Мон на гости на децата от ДГ „Чайка“

Целта на проявата в ДГ „Чайка“ бе децата да преодолеят тревожността си по отношение на досега с куче, да разберат, че домашният любимец е част от семейството и отговорността към него е голяма

Кметът на район „Източен“ Николай Чунчуков се включи в  открития урок на тема „Аз и моето куче – без страх“ в детска градина „Чайка“ с директор Мария Петрова. С много вълнение, емоции и настроение възпитаниците от втора група отбелязаха 4-ти октомври – Международен ден за защита на животните.

Много важно е от ранна възраст децата да бъдат научени на любов и отговорност към животните, както и да знаят основните правила при общуването си с тях, подчерта в приветствието си кметът на район „Източен“ Николай Чунчуков.

Какви грижи трябва да полагат за домашните любимци децата научиха от ветеринарните лекари д-р Петрова и д-р Търпов. Чрез игрови ситуации малчуганите бяха запознати с отговорността на всяко семейство към животните вкъщи, грижите, храненето и други важни подробности за отглеждането им.

А кулминацията в празника бе появата на терапевтичното куче Мон. То е специално обучено за

контакт с деца, които имат нужда от терапия с животни. Гостува в болнични заведения, за да помага на малките пациенти да преодоляват тревожността си от смяната на средата, да ги прави по-спокойни и радостни.

Целта на проявата в ДГ „Чайка“ бе децата да преодолеят тревожността си по отношение на досега с куче, да разберат, че домашният любимец е част от семейството и отговорността към него е голяма.

С помощта на игри урокът бе проведен от Живка Зехтинска – базов учител към Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, пред студенти от катедра „Предучилищна педагогика“.

Доц. София Каракехайова сподели възхищението си начина на провеждането му, защото запознаването на децата с истински животни изисква специални умения.

На събитието присъстваха още заместник-кметът на „Източен“ Милка Тодорова – Добрикова, Стефка Симеонова – главен експерт „Образование и култура“ в районната администрация, директори на детски заведения.

Подобни статии

Top