Кучето Мон отново е лице на благотворителна кампания в подкрепа на болно дете

Кампанията „Заедно в живота“ тази година е предимно онлайн

Уникалното терапевтично куче Мон отново е лице на кампанията „Заедно в живота“, която стартира и тази година в подкрепа на болно от онкологично заболяване дете в Пловдив. Това съобщи пред репортер на DCnews.bg Велислава Костадинова – собственик на бобтейла Мон.

„За пета поредна година стартира кампанията „Заедно в живота“ в подкрепа на болно дете. Тази година сме се съобразили с противоепидемичните мерки и няма да има работилници и базари в училища. Ще продаваме предимно онлайн с поръчка от фейсбук страницата ни „Заедно в живота“, разказа Костадинова.

По думите й детето, на което ще бъде дарена събраната от продажбите на мартенички сума, ще бъде избрано след края на кампанияти и след провеждането на консултация с лекуващия екип.

Според Велислава Костадинова поръчки за ръчно изработените мартеници вече има, но се очаква интересът да бъде по-голям през тази, последна седмица на февруари, тъй като празникът наближава и хората вече усилено търсят пролетния символ, с който да закичат своите близки.

Всички модели се изработват от Велислава, по чиято идея тръгна кампанията още преди 5 години, и от нейните съмишленици.  

„Отново имаме кученца, цветя, класическите модели с Пижо и Пенда, мартенички за ръка, изработени от вълна и памук, дървени, пластмасови и метални мъниста. Най-голям интерес има към модела „Българска шевица“ и мартениците с пендарите, които ни връщат към фолклора. Разбира се хората искат да си купят и мартениците „Мон“, защото дружелюбната Мон е лице на кампанията и доста хора я разпознават, знаят с какво се занимава“, посочи собственичката на бобтейла.

Вече има доста поръчки, мартениците за които са подготвени за изпращане, включително от екипите на пловдиски предприятия, които искат да подкрепят в благотворителната кауза. Мартеници се продават и в магазин за хранителни стоки на ул. „Лъджене“ 21. 

1 2

Подобни статии

Top