Кучето Мон пак ще продава надежда на благотворителния коледен базар в ОУ „Петър Берон“

Чудесният бобтейл приканва децата от всички училища да се включат в благотворителната кампания за изграждане на Детска клиника към УМБАЛ „Св. Георги“

И тази година кучето Мон приканва децата от пловдивските училища да организират свои коледни базари и да се включат в благотворителната кампания „Най-доброто за нашите деца и онкоболни“.

По традиция и тази година в ОУ „Петър Берон“ в пловдивския район „Централен“ учениците организират благотворителен коледен базар в училището с изработени от тях коледни украшения, картички, свещи и др. предмети. Със събраните средства те ще се включат в дарителската кампания за изграждане на Детска клиника към УМБАЛ „Свети Георги”.

„Базарът ще се проведе на 18 декември, а терапевтичното куче Мон, което учи в III А клас на същото училище, ще е специален гост и ще продава надежда„, съобщи за DCNEWS собственичката на кучето Велислава Костадинова. Тя припомни, че на благотворителния коледен базар миналата година, учениците събраха сериозната сума от 4007 лв., а по повод първия учебен ден, вместо за цветя, децата дариха парите, приготвени за учителите им, за кампанията и събраха 3 400 лв.

Коледен базар в подкрепа на кампанията „Най-доброто за нашите деца и онкоболни“ ще има и в СУ „Св. Седмочисленици“ в район „Тракия“.

Кучето Мон приканва и учениците от другите училища да се включат към благотворителната кампания за изграждане на нова Детска клиника в Пловдив.

Подобни статии

Top