Кучето на убития бизнесмен още лае жално на алеята в Лаута (СНИМКИ И ВИДЕО) - DC news

Кучето на убития бизнесмен още лае жално на алеята в Лаута (СНИМКИ И ВИДЕО)

Убитият в парк „Лаута“ 43-годишен бизнесмен

не е бил известен в ънъдрграунд средите. Заради това полицията работи по различни версии за убийството му – от любовна драма, до бизнес интереси. Засега обаче все още няма задържан.

Както вече DCNEWS съобщи, около 8.30 и 9.00 ч. Данаил Божилов е бил открит на т.нар. „кучешка алея“ мъртъв, а кучето му било до него.

Убитият е от Дупница, но от десетина години живеел в Пловдив и се занимавал с дребен бизнес – имал соларно студио. Той живеел в близост до парка – в ж.к. „Тракия“. Бил семеен, имал едно дете, момиченце, научи DCNEWS. Завършил е спортното училище „Чавдар“ в София, бил е гребец.

Ексклузивно! Намериха труп в Лаута! Предполагат, че е убийство

Зам.-окръжният прокурор на Пловдив Галин Гаврилов обаче отказа да коментира семейството на убития.

Вижте СНИМКИ и ВИДЕО от мястото на убийството в „Лаута“

Гаврилов съобщи, че по случая се води разследване под наблюдението на Окръжна прокуратура Пловдив за причиняване на убийство. По думите му случаят няма нищо общо със станалото преди две години убийство на Митьо Лудия в близост.

Митьо Лудия убит с гладкоцевна пушка 12-ти калибър

Той уточни, че мъжът е намерен от случайни свидетели, но отказа да каже дали са видели стрелбата или са чули изстрел.

Районът около мястото на инцидента – кучешката алея в парк „Лаута“, остава отцепен от полиция, при това на доста голям периметър. На място са полицаи от Криминална полиция, Криминалистичната лаборатория и Съдебна медицина. На местопрестъплението е и директорът на ОДМВР ст.комисар Атанас Илков.

На алеята, където е станало убийството, все още стои вързано кучето на убития, което жално лае, видя репортер на сайта. Минаващите наоколо минувачи разказват, че мястото е доста спокойно и в района се разхождат най-вече майки с деца и собственици на кучета.

„Допреди четири години този район беше много опасен, но след като монтирахме осветление тук, нещата се успокоиха. В парк „Лаута“, по главната алея, са монтирани 22 камери, но няма как навсякъде да има. Тук има патрул, който минава на няколко часа“, коментира кметът на район „Тракия“ Костадин Димитров. Той бе дошъл по спортен екип и със спортни обувки, явно за да потича, но бе допуснат до мястото на инцидента.

Димитров отказа да коментира какво е видял на местопрестъплението. „Чакаме да видим записите какво ще покажат“, допълни той. Чуйте какво още каза той във видеото:

Подобни статии

Top