Кучето Пират спаси дядо в планината

Кучето Пират спаси дядо в планината

Полицейски служители от РУ-Пещера спасиха възрастен мъж,

загубил се в планината, съобщи пресцентърът на МВР. В операцията по издирването е помагало и следово куче, заедно с неговия водач – полицай от ОДМВР-Пазарджик, уточняват от вътрешното ведомство.

Вчера сутринта близки на 76-годишен жител на Пещера потърсили помощ в полицията. Обяснили, че дядото е напуснал дома си в неделя и отишъл да бере билки в планината. Роднините помислили, че може би се е отбил при свои познати и затова не се е прибрал същата вечер, но след дългото му отсъствие се притеснили.

Незабавно стартирали полицейските действия. Мъжът бил обявен за издирване, междувременно – за претърсване на околността, в управлението бил сформиран екип от криминалисти и полицейски инспектори. В помощ на екипа било присъединено и следовото куче Пират, заедно с водача му – служител в ОДМВР-Пазарджик.

След няколко часа усилено издирване в труднодостъпната местност „Пирина“ човекът бил открит в безпомощно състояние – прекарвайки две нощи под открито небе, без храна и вода, той бил объркан и дезориентиран. Незабавно е транспортиран от полицаите за преглед и медицинско наблюдение в болницата в Пещера.

Снимка: МВР

Подобни статии

Top