Кулминация за ЕСК! Теодосий Спасов открива спектакъла „Ние сме всички цветове“, 1500 се качват на откритата сцена

 Над 1500 участници от България и чужбина ще пресъздадат на открита сцена мащабна и цветна метафора на всички основни теми от програмата

Грандиозно шоу и куп изненади очакват тази вечер пловдивчани и гостите на града.

Тази вечер е най-мащабното и атрактивно откриващо събитие в програмата за откриване на Пловдив- Европейска столица  на културата. Началният час на спектакъла е 19.00 часа, а  мястото: бул „Цар Борис III Обединител“.

На официалното откриване ще присъства вицепрезидентът Илияна Йотова. и председателят на ПГ на ГЕРБ  Цветан Цветанов. 

Спектакълът „Ние сме всички цветове“, съчетаващ музика, светлина и танц, ще даде ключ към цялата предстояща година и към основната концепция на проекта Европейска столица на културата, в която самите граждани са не само публика и участници, но и създатели на събитията.

Над 1500 участници от България и чужбина ще пресъздадат на открита сцена мащабна и цветна метафора на всички основни теми от програмата на „Пловдив 2019“ и на тяхното свързване под мотото „Заедно“.

Теодосий Спасов открива спектакъла „Ние сме всички цветове“ с произведение, създадено от него специално за повода. Участват над 200 кукери от целия регион, ансамбъл „Тракия“ и ученици от НГ за сценични и екранни изкуства.

Изпълнители от АМТИИ също се включват с изпълнение с лазерни арфи. Композиторът Христо Намлиев подготвя част от спектакъла, в която участват над 200 хористи от всички пловдивски хорове под диригентството на Диан Чобанов.

С тях са и 20 гайдари от региона. 1000 граждани на Пловдив също се качват на сцената, за да изразят посланието ЗАЕДНО. Ангажирани са и 150 деца от Спортно училище „Васил Левски“.

Спектакълът „Ние сме всички цветове“ завършва с ефектна заря и изпълнение на Валя Балканска и гайдаря й Петър Янев.

Световноизвестният немски музикант и продуцент на електронна музика Шилер започва европейското си турне от Пловдив с няколко часов сет на живо след шоуто.

1 2

Подобни статии

Top