Култови режисьори правят 7 филма за Пловдив, търсят доброволци

Фондация „Пловдив 2019“ и Кино Пловдив търсят доброволци, които да се включат в създаването на 7 късометражни филма, част от програмата на Пловдив Европейска столица на културата 2019.

Филмите са вдъхновени и посветени на града на тепетата, а ролите, в които могат да се включват непрофесионалисти, любители, ученици и студенти с интерес към киноизкуството, навършили 18 годишна възраст, са разнообразни.

Търсят се доброволни асистенти на режисьора, оператора, сценографа, организатори на терен и други. Всеки избран става пълноценна част от снимачния екип на даден филм и участва в организирането и заснемането на конкретно кинопроизведение, в чийто екип попада.

Режисьорските екипи, които ще създадат филм за Пловдив са Петър Вълчанов и Кристина Грозева („Урок”, „Слава”), Николай Тодоров („Преди да заспя”), Павел Веснаков („Зевс”), Ралица Петрова (“Безбог”), Димитър Кутманов („Ecce homo”), Любомир Младенов („Ловен парк”, „Кораб в стая”), Христо Симеонов („Синът”), а снимките започват в Пловдив през месец юни.

Създадените късометражни филми ще бъдат обединени в един пълнометражен филм, посветен на града, чиято премиера се очаква в началото на 2019 г.

Всеки желаещ да се включи, е необходимо да изпрати кратко свое представяне, възраст, какъв опит и интереси в киното има и за коя позиция смята, че е най-подходящ до адрес kinoplovdiv@gmail.com. Организаторите ще се свързват поетапно с избрани кандидатстващи.

Подобни статии

Top