Култовият рефер Гошо Горанов: Уважавам мъжките момчета!

Бившият елитен страничен съдия се прибра у нас специално за бенефиса на Краси Чомаков

Култовият рефер Георги Горанов от няколко дни е в Пловдив. Той не се поколебал нито за миг, когато по телефона му се обадил легендата на Марица, ЦСКА и бивш футболен национал Красимир Чомаков и го поканил да вдига байряка на бенефиса му.

Шоуто е днес от 16:30 часа на стадион „Марица“, като кулминацията е демонстративния мач между звездите на Марица и на ЦСКА. Главни съдии ще бъдат легендарният Атанас Узунов и настоящият шеф на реферите Йордан Сталев, а помощници – Георги Горанов и Трендафил Думбалаков.

„Краси Чомаков е човек, който аз много уважавам. Аз съм му съдийствал още, когато беше в Марица, а след това и в ЦСКА доста мачове. Той е човек, който е  достоен за уважение. Мъжко момче. Той беше и изключително коректен като футболист, никога не е обидил някого, не го казвам, защото сме от един и същи град. Той дори ми измисли прякора – „Хайде бе, Дълго тяло, вдигни флага!“, разказва Горанов.

„След като приключих със съдийството, системата ме изхвърли. Иначе чувствах, че мястото ми е във футбола, исках да продължа да се занимавам, вече на друго ниво, но… Заминах за Англия и вече 9 години съм в Лондон. Не се плаша от работа. Там също съм заобиколен от мъжки момчета, минали през футбола – Румен Димитров, Иван Говедаров, Иван Минчев, Наско Чакалов, Светлан Мендизов. Това са прекрасни хора. Малко са моите приятели и познати в Лондон, но все качествени“, продължава бившият рефер.

„Синът ми Цветан Горанов от тази година ще реферира във Втора лига, дъщеря ми Веляна Горанова завърши магистратура „Политика и международни отношения“в Шотландия и вече си намери добра работа в Манчестър. Съпругата ми Саша Горанова пък от 30 години в детска хирургия в Пловдив. Това е моето семейство, най-близките ми хора, които много обичам и се гордея с тях“, добави Гошо Горанов.

Подобни статии

Top