Култовите футболни бисери! - DC news

Култовите футболни бисери!

Да се посмеем отново с неповторимия хумор на Димитър Пенев, Венци Стефанов, Валери Божинов, Христо Стоичков и Христо Крушарски

Във време, в което повечето новини са свързани с пандемията от коронавируса, колегите от специализирания сайт Sportal.bg решиха да ни разсеят с доза забавление. Ето култови изказвания от света на българския футбол, а и не само за доза настроение в съботиния ден. Крилатите фрази на Димитър Пенев, Венцеслав Стефанов, Валери Божинов, Христо Стоичков и Христо Крушарски, можете да прочетет в следващите редове.

ДИМИТЪР ПЕНЕВ

– „Знам ги много добре. Там са Марадоната и Каниджа. Те са европейски шампиони на Южна Америка.” (Така е разузнал съперника Аржентина преди срещата ни с тях в САЩ)
– „Не са нищо особено. Имат само двама нападатели, близнаци. Единият е на 26 години, другият на 27. С тях трябва да се внимава.” (Представя на отбора на ЦСКА бъдещия съперник „Динамо“ Минск)
– „Аз треньор отново? Не виждам какво лошо! Йохан Кройф почина, а после стана треньор на Каталуния.” (За постоянните си завръщания начело на ЦСКА и националния отбор)
– „Момчета, днес ще играем по системата 4-4-3. След като му е направена забележка, че така играчите стават 12, Пената отвръща: „Абе сега ще играем, или ще броим?“.
– „Задръстването е голямо, отбий в лоялното.” (Пената напътства шофьор на автобус).
– „Всеки играе за себе си, бавно, тромаво. Закъснях да направя промените. Видя се, че с влизането на тези двамата и следващият… третият, Йовов, стана по-бърза играта.”
– „Трябва да благодарим нa  Жоро вратаря, че беше над всички и че спаси още един, два гола.“ (Пената прави разбор).
– Остава един ден преди осминафинала с Мексико. Стратега уж е разузнал изцяло съперника. На пресконференцията го питат: “Г-н Пенев, как смятате да неутрализирате най-добрите играчи на мексиканския тим Луис Гарсия Аспе?” Следва култов отговор: “Лесно. И тримата ги познавам отлично от записите, които им гледахме! Луис е най-техничен, а Гарсия и Анте са бавни, но играят с умисъл.”

ВЕНЦЕСЛАВ СТЕФАНОВ

– „Ами… Духовият оркестър… който и да свири, половината са виждаш… Може, тоя… к’ъв беше… аааа… с клар’нета. Да, Ибряма. Ибряма най-добре ще свърши работа – поне ше има шоу.“ (на въпрос кой да свири следващия мач).
– „Жалко, че Дюран Дюран опропасти труда на момчетата.“ (по адрес на рефера Ахмед Ахмед).
– „На неженените момчета им взехме по две гаджета, а на тези, които са женени – специални подаръци за вкъщи – сервиз и най-различни домашни потреби, да не ги бият жените им. (на въпрос какви ще са премиите в Славия след победа над ЦСКА).
– „Левски“ може да е най-старият отбор, ама не в София, а в Персийския залив! По тяхната логика утре от ЦСКА могат да кажат, че са създадени от опълченците на Шипка. Истината е, че „Левски“ е създаден, за да има “Славия” с кой да играе“. (по повод претенциите на Батков, че Левски е най-старият отбор у нас).
– „С привличането на Фози и Бебето ставаме още по-фотогенични. Имаме си всякакви – и бели, и черни. Въобще – разнообразие.“
– „Аз по принцип не гледам порно, но и като гледам, гледам по-качествено“ (Коментар за мача „Миньор” – „Лудогорец”).
– „Помагаме на Червения кръст и затова не бихме с повече „Монтана.“
– „Винаги можем да стигнем до евротурнирите, ако реша. Като преспя, ще ви кажа дали съм решил.“
– „Моето мнение за коронавируса не искам да го налагам. Дали се страхувам ли? Само от грозни жени се страхувам, а не от COVID.”
-„Велизар Димитров седнал да ми говори има ли дузпа, няма ли дузпа. Той беше най-голямата пеперуда по негово време, летеше в наказателното поле, минат покрай него и падне. Нали помните, че имаше дузпа „Велизарка“?! Седнал такъв да ми дава мнение за дузпа.”
– „Говорейки за миналото и годините, се сещам как един човек преди време излезе и каза, че „Левски” е създаден през 1911 г. Тоест, ученици в шести клас са създали футболен клуб, защото така им се иска. И на мен ми се иска вече толкова години да изляза с Шарън Стоун, ама тя продължава да не знае.”
– „Чух думите на Акрапович… Боже, боже… На прост човек пари можеш да му дадеш, но акъл не можеш. Който изпусне първите седем години, после няма шанс. С какво провокирахме „Локомотив” (Пловдив), за да не могат да уцелят вратата?! Фланелките ни ли пречиха на играчите на Акрапович, та не можаха да вкарат гол?! Той се мисли, че е началникът на света ли? Всички трябва да се съобразяват с него. Взел се е много насериозно, но всичко това ще дойде като бумеранг в гърба на Ицо Крушарски, защото Акрапович е напълнил отбора само футболисти от различни краища на света, сигурно има и от Амазония. Мисля, че са поне 14-15 чужденците и не знам какво става с школата на ”Локомотив”. Тази школа вече май отиде в забвение. Имат добри деца, но идват разни Перушич, Мерушич, бежанци… „Ботев” (Пловдив) видяха, че от чужденците нямат „зарада“, както викат сърбите. Чувам, че и Анте Аралица си отворил устата. Ял и той лайкучка.”

ХРИСТО СТОИЧКОВ

– „Аз го познавам. Той е люта пиперка като мен“, (Стоичков за Валери Божинов).
– „Българите сме голяма работа. И правия ток ще изкривим“.
– „Като не можем да тренираме в България, ще играем карти. Там поне нямаме загуба“, (За условията за подготовка в страната ни).
– „Който играе – печели, който не играе – го вземат в националния отбор“ (на церемонията „Спортист на годината“)
– „50 на 50. Съмтаймс уин, съмтаймс люн.“
– „Когато аз карах мерцедеси и беемвета, вие карахте колелета.” (към румънски журналисти).
– „Който разбира от футбол, може да направи смени, който не разбира, да прави разбор след мача.“
– „Който играе, получава контузии, който не играе, ще се удари в главата, ще се блъсне някъде.“
– „По една или друга причина, една моя мечта не се сбъдна. Надявам се другия път, когато се преродя, да имам възможността да играя с номер 8 в „Ботев“.”
– „Напоследък си казвам само: „Остаряваш, бате Ицко, ама левачката още я бива“.

ВАЛЕРИ БОЖИНОВ

– „Не го крия, че в последните три години животът ми се преобърна на 360 градуса“.
– „Искам да върна това, което аз знам, че мога.“
– „Ще бъде Божие наказание, ако ме няма във футбола.“
– „Човек само когато знае к’во му е, само аз си знам к’во ми е“ (коментар пред медии относно това колко му е тежко, че не е в националния отбор по футбол).
– „Аз не харесвам да идвам отзад, защото отзад е отзад. Имам нужда да мисля в отпред.“
– „Звънях на един човек, който има един сайт. Няма да говоря. И му викам…. Има сигурно 10 новини, има пет новини за мене. И му звъня, викам, човек, добре, викам, какво трябва да направя, викам, за да спреш, викам, независимо дали е, викам, то е само негативно, викам. Айде, аз, не ме интересува, викам, ти само негативни неща пишеш. Викам, нещо трябва да направя ли? Викам, кажи!“ (За интереса към него отстрана на жълтите медии).
– „Имаме трима топ футболисти, нали така? Христо Стоичков, легенда и икона, абсолютен №1, след това е Митко Бербатов, и после съм аз. Това сме в България – Стоичков, Бербо и Божинов.”
– „За мен т`ва е жената на моите мечти. Преди два дена й казах: „Ако не си ми дъщеря, бих се оженил за тебе, бих те чакал“ и тя ми отговори: „Aма аз съм дете“. „Да, знам, че си дете, ти си моя дъщеря.“

1 2

Подобни статии

Top