Купа „Странджа“ с награден фонд от 200 хиляди долара

Тази година състезанието е единственото в Европа с ранг „златен“ турнир в Диамантената лига

73-ото издание на най-стария и престижен международен турнир по бокс в Европа ще се проведе от 20 до 27 февруари в зала „София“ в Борисовата градина.

През тази година Купа „Странджа“ получи световно признание, като ще бъде първият „златен“ турнир от Диамантената лига. Той ще е и единственият в Европа от този ранг, като общо са предвидени три в световен мащаб. Инициативата е на Международната федерация по бокс ИБА, като наградният фонд ще бъде разпределен между призьорите в 25-те категории при мъжете (13) и жените (12).

„Не мога да не отбележа факта, че са ни избрали за организатор на това значимо състезание, това означава, че сме свършили добра работа като екип. Чупим всички рекорди за турнир в световен мащаб, не е имало досега такова нещо“, каза по този повод в пресклуб „България“ президентът на БФ Бокс Красимир Инински.

460 боксьори от 39 страни ще вземат участие в Купа „Странджа“. Сред тях личат имената на призьори от последните Олимпийски игри в Токио 2020, както и на редица медалисти от Световни и Европейски първенства.

„Турнирът ще се проведе с по три сесии на ден. Това ще продължи до полуфиналите. Финалите ще бъдат в два дена, в две сесии, 26 и 27 февруари. Ще има олимпийски и световни шампиони при мъжете и жените, в общи линии най-доброто идва при нас. Входът за ученици ще бъде безплатен, ще се спазват всички противоепидемични мерки.“, обобщи ситуацията генералният секретар на БФ Бокс Светослав Сапунджиев.

Програма на състезанието:

20 – 25 февруари 2022 г., елиминации, четвъртфинали и полуфинали
26 февруари 2022 г., финали и церемония по награждаване
Сесия 1 от 14:00 часа, Сесия 2 от 18:00 часа
27 февруари 2022 г., финали и церемония по награждаване
Сесия 1 от 14:00 часа, Сесия 2 от 18:00 часа

Билети за събитието ще се продават онлайн в платформата на URBO и в тяхната партньорска мрежа, както и на място в дните на събитието. Ще бъдат допускани зрители спрямо действащите противоепидемиологични мерки на територията на Столична община.

Вход свободен за всички ученици, които представят документ – ученическа карта или лична карта

Снимка: БФ БОКС

Подобни статии

Top