Купа „Тримонциум“ заминава за Бургас

Пожарникарят Стоян Узунов от службата в Бургас е тазгодишният носител на купа „Тримонциум“.

Състезанието се провежда всяка година в навечерието на Деня на Съединението и професионалния празник на огнеборците-14 септември.Домакин на надпреварата Пловдив.  Узунов грабна купата след отлично бягане в дисциплината „Изкачване с щурмова стълба“. Той преодоля препятствието за времето от 15, 15 секунди. След него се нареждат Деньо Денев от службата в Стара Загора с време 15,24 сек. и Християн Христов от столичната ДПБЗН с 15, 34 сек.

Отборът на Стара Загора се нарежда първи в най-атрактивната дисциплина „Пожарна щафета 4 х 100 м с препятствия“. Общото време на състезателите  е 59, 83 сек. Заралии грабнаха и среброто с 64, 23 сек. Трети в дисциплината остана отборът на Бургас с време 64, 97.

При “ 100 метрова пътека с препятствия“ най-добър сред колегите си  се оказа Георги Георгиев от Стара Загора. Той успя да победи останалите огнеборци с време от 16, 96 сек. След него се нареждат Пламен Писков и Христо Бончев от пожарната служба в Пловдив с време съответно 17, 38 и 17, 81 сек.

В турнира  участваха общо 63 броя състезатели от 9 областни клубове по пожароприложен спорт в страната – Бургас, Враца, Кърджали, Плевен, Пловдив, СДПБЗН, РДПБЗН София-област, Стара Загора и ФПБЗН-АМВР.

Подобни статии

Top