Купата решава новите договори в Локо (Пловдив)

Игор Банович и Асен Георгиев са най-близко до изхода, твърди „Меридиан мач“

Решителните мачове от полуфинала със Септември в турнира за Купата на България до голяма степен ще решат съдбата на играчите с изтичащи договори в Локо (Пловдивв). Това потвърди вчера и Сашо Станков, който през тази пролет бе представен като консултант по спортно-техническите въпроси на собственика Христо Крушарски. Хората, които все още не са наясно със съдбата си са Асен Георгиев, Игор Банович, Янко Ангелов, Абделхаким Буна, Димитър Везалов и Илко Пиргов, пише „Меридиан мач“.

Именно заради геройството в четвъртфинала с Етър вратарят вече може да се счита сигурен, че ще получи удължаване на контракта. Везалов и Буна също правят силен сезон и в клуба искат да ги задържат. Асен Георгиев и Игор Банович обаче са по-близо до изхода, като към момента най-лесно може .да се прогнозира раздяла с централния защитник. Той би останал единствено, ако се стигне до изгоден трансфер на Стивън Езе, какъвто от „Лаута“ са амбицирани да реализират.

Чавдар Цветков и Сашо Станков са категорични, че Игор Банович също трябва да си ходи, защото не притежавал нужната класа на клуба. Треньорът Бруно Акрапович обаче е категоричен, че в момента Локо не разполага с по-добър дефанзивен халф. Изявите на 18-годишния бразилец Уирис Густаво дават надежди, но се вижда, че той все още е далеч от това да бъде водещ играч в състава. Ако Банович си тръгне, Янко Ангелов със сигурност ще остане.

Подобни статии

Top