Курбан и молебен за здраве на Свети Дух в село Марково

Десетки миряни дойдоха в храм „Света Троица”, за да запалят свещ и да присъстват  на тържествената служба

Молебен за здраве и просперитет на село Марково и неговите жители бе отслужен за празника „Свети дух” . Десетки миряни дойдоха в храм „Света Троица”, за да запалят свещ и да присъстват  на тържествената служба, водена от отец Рашко. В двора на църквата свещеникът  освети курбан и поръси със светена вода вярващите.

Празникът на селото уважиха кметът на община „Родопи” Павел Михайлов и председателят на общинския съвет Георги Цанков. Заедно с кмета на село Марково Десислава Терзиева, като спазиха всички противоепидемични мерки,  те се включиха и раздадоха на присъстващите от вкусната гозба, специално приготвена за празника.

Отец Рашко похвали новите ръководите на „Родопи”, като каза, че въпреки множеството общински ангажименти, те успяват да намерят време да се срещнат с хората по населените места и да бъдат част от празниците им.

След тържеството Павел Михайлов и Десислава Терзиева се разходиха из Марково. Двамата кметове инспектираха края на ремонта на улица „Трети март”. Огледаха и улица „Панорамна”, където трябва да бъде изграден напорен водопровод, а на улица „Цар Симеон” ще бъде извършено обследване.

От вчера в парковата зона на селото функционира капково напояване и има изграден нов кът за игра на децата.

Терзиева запозна общинския кмет и с инициативата на кметството, чрез която в  16 населени места в Община „Родопи” ще се поставят метални контейнери с форма на сърце, където ще се  събират пластмасови капачки. „Сърцата“ ще бъдат дарени от кметство Марково на другите населени места от Общината, като част от кампанията „Капачки за бъдеще“.

 

 

Подобни статии

Top