Лъчезар Балтанов: Жаден съм за още победи, успехи и купи!

Завърналият се в Ботев опитен халф иска да приключи подобаващо футболната си кариера при „жълто-черните“

Договор с Ботев (Пловдив) до лятото на 2022 година подписа Лъчезар Балтанов. Полузащитникът е роден на 11 юли 1988 г. в София и е юноша на Левски. За Ботев има 195 официални мача. Печели Купата и Суперкупата на България. През есента носи екипа на Царско село, с който се раздели, за да се завърне отново в Пловдив.

– Г-н Балтанов, отново сте част от Ботев. Доволен ли сте от завръщането ви в Пловдив като футболист на този клуб?

– Естествено. Няма как да е иначе. Аз заобичах този клуб като роден. Тук постигнах най-големите си успехи като футболист. Ботев ми е на сърце и се завървах в клуба, за да помогна с каквото мога.

– Имате близо 200 официални мача с екипа на Ботев. Това е сериозна бройка за футболист, остаал верен на един клуб?

– Тези цифри не могат да не ми носят радост и гордост. Имал съм и си пожелавам да имам отново прекрасни моменти с екипа на Ботев. През годините ми в клуба е имало и тежки ситуации, но те са отминавали, докато хубавите мигове ги помня винаги. Привилегия за мен е, че съм играл за един от най-именитите и титуловани отбори в България. Получавам съм винаги подкрепа от привържениците на Ботев. Срещал съм тяхното уважение, което може само да ме радва.

– Вие сте софиянец, юноша на Левски. Как се става капитан на Ботев?

– Винаги съм се раздавал на максимум, на 100%. Не съм се пестял нито на тренировка, нито на мач. Полагам всеки път максимум усилия, за да може да радваме привържениците и Ботев да печели мачовете си. От 2014 година съм част от Ботев и винаги съм искал да оставя сърцето си на терена.

– Имате и успехи с Ботев. Носител сте на купата, суперкупата на България по футбол.

– И продължавам да съм жаден за още победи, успехи и купи. Уникално чувство е да спечелиш купи. Особено аз като капитан на този отбор имах предимството и първи да вдигна тези трофей. Сега организацията в клуба е отлична и вярвам, че Ботев отново ще спечели купи и ще играе в Европа. Всеки в клуба знае задълженията си, спазва ги и това ще даде свойте положителни резултати за всички, които милеят за този именит клуб.

– Преди време се разделихте по неприятен начин с Ботев. Забравихте ли случилото се?

– Не съм злопаметен и търся само хубавите неща. Гледам напред в бъдещето, а и вярвам, че то за Ботев ще е добро и успешно.

– Лесно ли се съгласихте за този договор, който е само до лятото?

– От моя страна нямаше никакви претенции. Това, което ми предложиха от ръководството, това приех и се съгласих без проблем.

– А след края на този договор?

– Ще мисля лятото. Сега съм съсредоточен да помогна с каквото мога на Ботев, за да постигнем целите си. Готов съм да помогна винаги. Нямам и претенции да съм нонстоп титуляр. Ще помагам винаги. В това никой не бива да има съмнение.

– Работил сте с много треньори. Лесно ли е да сте в една съблекалня с Азрудин Валентич?

– Нямам проблеми с него. Той е страхотен специалист и виждам, че работи нонстоп, за да може Ботев да печели мачовете си. Научавам и има още какво да науча от него. Методите му са различни, разнообразни и той иска Ботев да се развива успешно.

– Имаше ли шеги към вас при завръщането ви в Коматево през януари?

– Разбира се. Шеги и закачки от момчетата. С повечето от тях бях съотборник доста време. Имаме добър колектив. В Ботев има българи и чужденци, които мислят еднакво и вярвам, че ще успеем заедно.

– Юноша сте на Левски. Работил сте със Станимир Стоилов. Ще могат ли сините под негово ръководство да се стабилизират?

– И преди съм го казвал, че Мъри трябва да е начело на Левски. Точният човек и треньор за сините е именно той. Вярвам, че клубът като е стабилен финансово и резултатите ще дойдат от само себе си с правилната работа на всички. Не крия, че съм научил много от него и като треньор, и като човек е страхотен.

– С какво ще запомните престоя си в Царско село?

– За мен това бе безценен опит. Мога да бъда благодарен на всички в клуба за подадената към мен ръка. Треньорът Любослав Пенев е отличен специалист и научих много от него. Смея да твърдя, че той ми е приятел, защото е отличен специалист и прекресен човек. Желая му отново да намери отбор, в който да покаже на какво е способен.

– Не съжалявате ли, че не опитахте късмета си в чужбина?

– Всичко е в миналото. Така е трябвало да стане. През годините е имало оферти, запитвания, но нещо мъничко не е достигнало, за да стане и заиграя в чужбина. Разминах се с трансфер зад граница, но няма за какво да съжалявам. Винаги гледам напред и си пожелавам да бъда здрав, за да играя още дълги години.

– В Ботев ли искате да завършите кариерите си?

– Така си го мислех и мисля и сега. Пожелавам си да бъда здрав и да играя на ниво, което хората да ме харесват. Ботев ми е на сърце и ако мога, бих завършил кариерата си именно тук. Не всичко зависи от мен обаче. Можете да бъдете сигурни, че докато съм в клуба, ще давам максимума от себе си, за да успее Ботев.

– Софиянец сте, а семейството ви е от Пловдив. Къде ви харесва повече в столицата или под тепетата?

– Привързах се повече в Пловдив. Тук създадох семейство, тук отглеждам детето си.

Източник: Novsport.com

Подобни статии

Top