Лъчо Балтанов: Един от любимите ми голове е срещу Локо в калта!

Ето какво отговори на въпросите на феновете капитанът на Ботев (Пловдив)

Ботев (Пловдив) продължи своята рубрика, в която привържениците на „жълто-черните“ задават въпроси на любимите си футболисти. На въпросите сега отговаряше капитанът на отбора Лъчезар Балтанов

– Какво е чувството да си капитан на Ботев?

– За мен е чест и голяма отговорност да бъда капитан на такъв велик отбор като Ботев (Пд), с толкова многобройни фенове. Чувството е прекрасно.

– Кой е любимият ти гол?

– Не мога да определя точно кой е най-любимият ми гол. Мога да кажа три гола – единия срещу Локомотив Пловдив през 2015 година в калта, която играхме на „Лаута“, срещу ЦСКА в полуфинала миналата година и може би срещу Левски.

– Имаш ли си идол?

– Имам два идола, които за съжаление вече не играят футбол. Единият е Дейвид Бекъм, а другият – Роналдо Феномена. Наистина велики футболисти.

– Кой млад футболист от школата на Ботев виждаш като твой наследник?

– Изключително много харесвам младите таланти на Ботев. Трудно някой ще може да се доближи до мен – шегувам се, разбира се. Но най-много ми допада и харесва Митко Тонев, защото играе и на моята позиция.

– Кой е най-запомнящият се мач, в който си играл?

– Ще кажа естествено финала за Купата, който спечелихме срещу Лудогорец. Имам и още един запомнящ се мач – дебютът ми в Шампионска лига срещу Челси на „Стамфорд Бридж“.

– На кой стадион най-много искаш да играеш?

– Въпреки че симпатизирам на Манчестър Юнайтед, много бих искал да играя на „Анфийлд“ пред тяхната велика трибуна.

– Какво обичаш да правиш през свободното си време?

– Вече 3 години и половина, откакто се е родила моята дъщеря, цялото ми свободно време е за нея. Изцяло съм отдаден на нея в игри и забавления, когато естествено не съм на тренировки и лагери.

– Какво чувство изпита на финала с „буферите“ при последния съдийски сигнал?

– Имах чувството, че ми отрязаха краката и че няма да мога повече да играя футбол. Наистина, това ми беше един от най-тежките мигове в моята кариера.

– Какво мислиш за Кристиан Димитров като футболист?

– Той израсна изключително много през последните 2 години. Направи хубав трансфер, в хубава възраст. Познавам много добре неговите качества и неговия характер и мисля, че ще играе футбол на високо ниво.

– Като капитан на отбора, какво мислиш за изказването на Никола Илиев, че Ботев не му е опция?

– На Никола му пожелавам да е жив и здрав! И наистина да играе голям футбол, защото има много качества, но трябва винаги да е благодарен, че Ботев му е дал пътя в неговото развитие и да е здраво стъпил на земята.

– Какво е чувството да играеш с краля на Пловдив Тодор Неделев? (въпроса задава приятелката на Неделев – Анита Терзийска)

– За Тошко могат да се кажат много неща, но аз само искам да му пожелая да е жив и здрав. И да продължава по същия начин да радва хората, не само феновете на Ботев, а феновете на футбола, защото той разполага с прекрасни качества.

– Мислил ли си с какво ще се занимаваш след края на кариерата?

– Може би пак ще бъде свързано с футбол. Не знам на какъв пост, но цял живот правя това и се надявам още някоя година да съм здрав, за да поиграя, а след това вече – ще видим.

– Кой е най-добрият ти приятел в отбора?

– Да ви кажа честно, в отбора се разбирам много с всички момчета, супер колектив сме. Не мога да кажа кой е най-добрият ми приятел, защото с всеки съм в отлични отношения.

– Какво е за теб Ботев (Пловдив), какво ти даде и на какво те научи?

– Ботев ме научи на отговорност, за мен е чест да съм капитан на отбора. Научи ме на непримиримост и винаги да давам максимума от себе си за отбора.

– Каква музика слушаш?

– Слушам всякаква музика, но не съм от хората, които слушат много музика.

– Каква е любимата ти храна?

– Не съм много претенциозен за храната, но гледам да спазвам някакъв режим на хранене. Но много обичам храната, която готви жена ми.

– На кой друг спорт си фен?

– Харесвам много тенис.

– Кой е отборът на сърцето ти – Ботев или Левски?

– Ботев го чувствам вече като роден клуб, все едно съм бил тук цял живот. Постигнах много успехи и хубави моменти, усетих какво е да си обичан. И затова ще кажа: Ботев.

Подобни статии

Top