Ламбо ще бди над „Сцена на кръстопът“! Откриха барелеф с лика му в Драмата (СНИМКИ/ВИДЕО)

От днес Камерната зала на Драматичния театър ще носи името на Стефан Данаилов

„Отново е 11 септември и отново откриваме „Сцена на кръстопът“. И днес е един прекрасен ден за Пловдив. Но днес е и един тъжен ден, защото за първи път от толкова много години сред нас не е един човек, един голям човек, един голям творец, един голям ваш приятел, един голям мой приятел, бащата на този фестивал – Стефан Данаилов“. С тези думи започна словото си по поводо откриването на театралния фестивал директорът на Драматичен театър – Пловдив Кръстю Кръстев.

24-то издание на „Сцената“ започна по необичаен начин – с откриването на барелеф на Мастера на стената на Камерната зала на театъра, която от днес ще носи името на големия български актьор Стефан Данаилов.

Всъщност, словото на директора на театъра бе посветено именно на Ламбо. Човекът, който през 1996 година влетял в кабинета на тогавашния кмет на града под тепетата Спас Гърневски и му казал, че иска да направи еднократно издание на театрален фестивал, наречен „Сцена на кръстопът“. Гърневски обаче заявил, че този фестивал ще се провежда всяка година. Оттогава досега „Сцената“ радва почитателите на Мелпомена всяка година, разказа депутатът от ГЕРБ Евгени Будинов, който е и един от студентите, завършили актьорско майсторство в класа на Мастера.

1 2

Подобни статии

Top