Лауринас Розгис влезе в управлението на Локомотив

Племенникът и съименник на Христо Крушарски е изпълнителен директор и ще ръководи заедно с литовеца и неговия представител Здравко Иванов

Литовецът Лауринас Розгис поема оперативното управление на Локомотив (Пловдив). Партньорът му в „Кредит Респект“ Здравко Владимиров Иванов влезе в новия Борд на директорите, избран на Общо събрание вчера, съобщава „Марица“.

Мястото си в борда запазиха Христо Крушарски и Радко Врагов, а отпаднаха спортният директор Георги Иванов и Венко Рахатлиев. Оказа се, че Христо Крушарски е племенник и съименник на бизнесмена, като от 1 година е поел работата в клуба. Той ще бъде изпълнителен директор на Локомотив заедно с литовеца и двамата ще подписват оперативните документи.

63-годишният Христо Крушарски похвали своя племенник.

„Не бързайте. Много бързате. Когато напишем на сайта, ще го прочетете. Ще разберете всичко, като четете между редовете. 50% го разбирайте както искате.

Племенникът ми Христо Крушарски отдавна е в клуба. Една година вече е в Управителният съвет. Той подписва всички документи. Бръкнете в чекмеджето и прочетете. Момчето не само управлява клуба. Той прави и ракети, правете си сметка колко е мощен. Вече сме двама – старши и младши“, коментира Христо Крушарски-старши.

„Локомотив има светло бъдеще. От първият ден, когато поех клуба казах, че не искам да управлявам сам, а да имам партньор. Търся човек, с когото да продължим напред. Никога не съм казвал, че съм онбашията на Локомотив.

Все още сме в разговори с бъдещите партньори. Те ще дават 50/50 за издръжката на отбора, малко ще увеличим бюджета и ще вдигнем целите. Те утре влизат в управата на Локомотив Пловдив. Имената им са отдавна обявени в публичния регистър“, заяви Крушарски.

„Засега всичко е въпрос на представяне в европейския турнир и първия мач с Лудогороц. След това ще решим. Ако ииа сериозни оферти. Всеки човек иска да изкара малко повече пари в края на кариерата си. След като той получи добра оферта, а ние получим пари, всичко ще е окей“, каза босът на Локо относно капитана на тима Димитър Илиев.

Нашата цел е не само да се покажем, а и да се докажем. Целта ни е влизане в групите на Лигата на конференциите. Човек трябва да има цел, за да може да я постигне.

В първенството целта ни е шампионска титла. За работата никога не съм се шегувал. Като казах, че искам да сме втори, втори станахме ли. Като казах, че искам Купите, взехме ги“, каза още Крушарски.

„Локомотив ще започне да се самоиздържа. Локо ще започне да си изкарва парите. Аз миналата година съм намалил моите финанси към клуба почти наполовина. Вървим към нулево равенство. Взел – дал. За мен това не е илюзия.

Ще имаме два отбора във „В“ група. Старшата на Локомотив ще е в Югоизточната, а Рилски спортист в Югозападната. Там ще играят футболисти до 23 години, за да се подготвят кадри за нагоре“, каза още Крушарски.

Подобни статии

Top