„Лъвиците“ вече са в Осака (СНИМКИ)

Христина Русева и Нася Димитрова в челото на класациите след първата фаза на Световното първенство по волейбол

Българският национален отбор по волейбол при жените вече е в Осака и започна подготовка за втората групова фаза на Световното първенство в Япония.

Избраничките на селекционера Иван Петков са в група „F“ заедно със световните шампионки от САЩ, Русия, Тайланд и Азербайджан.

Български националки завършиха на челни места в класациите на ФИВБ след първия етап на световното първенство в Япония.

Центърът Христина Русева е пета сред състезателките на своя пост. Хриси е реализирала 0,82 блокади на гейм от 60 опита (в 5 мача). Лидер е италианката Анна Данези с 1,12 блока, Ирина Корольова и Ирина Фетисова са съответно с 1,11 и 0,89.

В класацията на изпълнителите на сервис Нася Димитрова е шеста с 10 аса (0,59 средно на гейм). Първа в подреждането е Саманта Брисио от Мексико с 12 директни точки от начален удар (0,75 на гейм). Азерската звезда Полина Рахимова и германката Луиза Липман са на втора и трета позиция – с 0,71 и 0,69.

В останалите класации няма българско присъствие в Топ 10. При реализаторите Гергана Димитрова е 15-та, а при разпределителите Лора Китипова е 14-та. Жана Тодорова е на същата позиция при защитниците.

Подобни статии

Top