Лазар Марин: Терените в Грузия са лоши, но се играе добър футбол

Чувството да спечелиш Купата на България с Ботев е уникално, несравнимо е с Купата на Грузия

Лазар Марин се завърна в Ботев и ще води битка с бразилеца Еберт Кардосо за титулярното място на левия фланг на отбраната. Футболистът, който през 2017-а ликува с Купата на България като играч на „жълто-черните“, а след това спечели този трофей и в Грузия с екипа на Торпедо (Кутаиси), отговори на въпросите на „Меридиан мач“.

– Лазаре, след престоя в Грузия, отново ще си част от българското първенство, Ботев ли бе точното място за твоето завръщане?

– Да, много съм щастлив, че се завърнах, защото, може да звучи клиширано, но тук се чувствам перфектно и наистина у дома. С момчетата сме голям колектив, разбираме се перфектно и сме задружни.

– Имаше ли и други оферти?

– Имах няколко добри предложения от чужбина, но избрах Ботев, първо заради колектива и второ, защото когато спечелих купата на Грузия, емоцията не можеше да се сравни с тази, когато спечелихме купата с Ботев. Искам да изпитам отново това чувство.

– Как се стигна до трансфера ти в Торпедо (Кутаиси)?

– Уредиха го мениджърите Петьо Заберски и Костадин Башов. След като договорът ми с Ботев изтече и не бе подновен, това беше най-доброто сред предложенията. Беше добър шанс да се докосна до футбола в друга страна.

– Доволен ли си от това, което видя и изживя в Грузия?

– Грузинското първенство много ми допадна, защото отборите практикуват изключително динамичен, атрактивен и отворен футбол с доста пресиране. Разполагат с много добри футболисти и играят на добро ниво, въпреки терените, които бяха с много лошо качество. Имаше 2-3, които се отличаваха, но останалите не се поддържаха.

– От това, което показва Кардосо, ще ти е трудно да се пребориш за място сред 11-те в Ботев…

– Радвам се, че имам добра конкуренция, защото това ме мотивира да покажа, моите качества и да израствам като футболист.

Снимка: plovdivnews.bg

Подобни статии

Top