Лазар Влайков на съд за убийството във Виноградец

Арестуваха Лазар Влайков

В момента той е на свобода, под парична гаранция от 8000 лв.

Бившият председател на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков сяда на подсъдимата скамейка заради убийството във Виноградец, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура в Пловдив.

Пловдивската прокуратура ще разследва убийството във Виноградец

Прокуратурата под тепетата е внесла обвинителен акт спрямо 45-годишния Влайков в районния съд в Пазарджик за това, че на детски рожден ден в ресторант в село Виноградец, с негов пистолет беше убит собственика на заведението.

Арестуваха Лазар Влайков

Обвинението срещу Влайков е, че като е държал огнестрелно оръжие „Глок 21“ и 45 патрона за него, не е взел мерки за сигурност, поради което последвало причиняване на смърт, като не е искал и не е допускал това. От това е последвало причиняването на смъртта на 47-годишния Наско Тонкев.

Влайков имал разрешително за пистолета

Разследващите са установили, че Лазар Влайков е имал разрешение за пистолета и патроните. На 31 август 2017 г. той и семейството му били поканени да празнуват рождения ден на 6-годишно момче, син на негов приятел. Гостите се събрали в заведението в пазарджишкото село Виноградец, където била запазена маса за 20 души.

Като тръгвал от дома си, обвиняемият не взел необходимите мерки за сигурност, относно държаното от него оръжие „Глок 21“ и боеприпасите, като вместо да ги остави в мястото за съхранение, ги поставил в личната си чантичка, взел ги със себе си и с тях отишъл в заведението.

В разгара на празненството имало заря,

1 2

Подобни статии

Top