Лечева: Стадионите трябва да са място за положителни емоции, а не място за военни действия - DC news

Лечева: Стадионите трябва да са място за положителни емоции, а не място за военни действия

Служебният министър на младежта и спорта излезе с призив към клубовете и феновете за феърплей и уважение

„Призовавам Българския футболен съюз, клубните ръководства, феновете, медиите да работят за една по-добра среда. Вярвам, че България заслужава да има силен футбол, който да се развива в условията на феърплей и взаимно уважение“.

Това заяви министърът на младежта и спорта Весела Лечева в призив към клубовете и футболните фенове за феърплей и уважение. Повод за това са зачестилите инциденти по футболните ни стадиони и опасността от ескалация на напрежение.

„Уважаеми фенове, състезатели, треньори, ръководства на футболните клубове, в качеството на министър на младежта и спорта и бивш спортист не мога да остана безучастна към напрежението между вас като хора, отдадени на играта, и създалото се напрежение по стадионите.

Футболът е велика игра. Не по-малко велика е публиката. Много е важно в момент, в който стадионите отново са пълни с хора, строят се нови съоръжения, има планове за нови терени, вие като ръководители на футбола да направите така, че да не отблъснете зрителите.

Защото ако на стадионите няма сигурност за спортисти и фенове, ако те са място за обиди и дискриминация, ще загубите уважението и обичта на много ваши последователи. Стадионите трябва да са място за положителни емоции, а не място за военни действия“, се казва в призива на Лечева.

Снимка: ludogorets.com

Подобни статии

Top