Легендарната рок група „Фактор“ стартира националното си турне от Пловдив

Заедно с легендите от „Фактор“ на сцената на Летния театър ще свири пианистът и композитор Стоиц Гъдев

Легендарната българска рок група „Фактор“ ще има откриващ концерт на своето национално турне, което стартира в навечерието на Деня на Съединението на България от културната ни столица – Пловдив, съобщиха  организаторите. След това групата поема към Бургас, Русе и София.

Заедно с легендите от „Фактор“ на сцената на Летен театър в Пловдив днес, 5 септември, от 19.45 часа, ще видите световно признатия потомствен пловдивски музикант, пианист и композитор на класическа, поп, рок и джаз музика – Стоиц Гъдев, сензационната млада рок-формация „Сутура бенд“.

Ще чуете емблематични Вазови стихове, написани в Пловдив и посветени на Съединението в изпълнение на майсторът на живото художествено слово – актьорът-рецитатор Янко Лозанов, в съпровод на съвременни авторски музикални композиции.

Концертното рок турне на „Фактор“ е първият мащабен сценичен проект на Фондация „Дух и вечност“ и ознаменува началото на нейната дейност за съхранение и възвеличаване духовния код на България и блясъка на българския талант.

„Уверени сме, че древната земя на Траките и сцената на хилядолетния Пловдив са мястото на този концерт!“, казват организаторите.

Билети – на всички каси на Ивентим в Пловдив.

Снимка: БГ Радио

Подобни статии

Top