Легендарни фигури от родния ъндърграунд арестувани зрелищно в Германия

Петима бандити от Подбалкана спипани за обири и кражби в Германия

56-годишният карловец Ненко Стайков-Цъфака – страшилището на Подбалкана от миналото, Васко Киров-Мацката, на 55 г. от село Соколица, Марин Коравия от Соколица, на 39 г. Ваньо Стефанов-Дебелия, на 54 години от Карлово, Фейми Палазов-Феймито, на 42 г. от Карлово, са били арестувани в Германия. Това съобщи БЛИЦ, позовавайки се на свои източници.

Петимата заформили престъпна група, която  вилняла в Германия. Бандитите обирали домове, върлували из моловете на немската столица и  задигали дрехи оттам, крали от магазини за авточасти, разбивали и коли. Нашенците вършели какви ли не престъпления, разкриха разследващи.

Петимата мъже са известни имена от ъндърграунда в миналото  с богати крими досиета. През последните години обаче са се кротнали и не са вършили престъпления на територията на България, тъй като се пренесли в странство. Повечето от тях са рецидивисти, с по няколко престоя в затвора.

Не е ясно дали вече са получили присъди от немските власти и колко години ще лежат в чужбински затвори. В миналото имената им в Подбалкана се свързваха с рекети и грабежи, изнасилвания и побоища. От тях трепереха собствениците на ресторанти, защото винаги сътворяваха екшъни и ескалираха скандали, които завършваха с намесата на полицията и прибиране в ареста.

Източник и снимка: Блиц

Подобни статии

Top