Легендата Уейн Рууни сложи край на кариерата си на футболист!

Голмайстор номер 1 в историята на националния отбор на Англия и на Манчестър Юнайтед официално стана мениджър на Дарби Каунти

Голмайстор номер 1 в историята на националния отбор на Англия по футбол Уейн Рууни обяви края на състезателната си кариера, след като бе назначен за постоянно за мениджър на Дарби Каунти.

35-годишният Рууни съчетаваше функциите на играч и временен треньор на тима в последните месеци след уволнението на Филип Коку, но сега ще се насочи изцяло към контролирането на тренировъчния процес и подготовката за мачовете.

„Да ми бъде дадена възможност да последвам хора като Брайън Клъф, Джим Смит, Франк Лампард и Филип Коку е огромна привилегия. Аз и моят екип ще работим за развиването на потенциала на този исторически за английския футбол клуб, в който се убедих през последните 12 месеца“, заяви Рууни.

Юношата на Евертън прекара най-силните години от състезателната си кариера в Манчестър Юнайтед, на който също стана най-добър голмайстор в клубната история. Преди да премине в Дарби той прекара няколко сезона в родния Евертън и в американския Ди Си Юнайтед.

Подобни статии

Top