Легендата Йордан Йовчев назначен за член на Съвета на директорите на „Национална спортна база“ - DC news

Легендата Йордан Йовчев назначен за член на Съвета на директорите на „Национална спортна база“

Служебният министър на младежта и спорта Весела Лечева смени директорите както на НСБ, така и на Българския спортен тотализатор

Легендата в спортната гимнастика Йордан Йовчев бе назначен за член на Съвета на директорите на „Национална спортна база“ ЕАД.

„Смяната се основава на желанието за спокойствие и предвидимост при използване на спортната база на дружеството от спортните организации. Необходими са хора с визия за предстоящите сложни времена, свързани с цената на енергоизточниците и инфлацията. С някои действия от сключване на спорни договори, недостатъчно обосновани действия, както и продължаващо бездействие при други, ръководството на НСБ изчерпа първоначалния ми кредит на доверие“, съобщи министърът на младежта и спорта Весела Лечева.

За изпълнителен директор на НСБ е назначен Светослав Русинов, юрист и икономист. Има 11 години стаж в структурите на НСБ като юрисконсулт и старши юрисконсулт. От 2017 година е юрисконсулт на „Сердика спортни имоти“ ЕАД. През септември 2020 г. е назначен за главен юрисконсулт в „Академика 2011“ ЕАД.

Весела Лечева освободи от длъжност и изпълнителния директор и членовете на Управителния съвет на ДП „Българския спортен тотализатор“ и назначи ново ръководство. Решението на принципала за промени в ръководните органи е подадено в Агенцията по вписвания.

За изпълнителен директор е назначен Ангел Иванов. Той е завършил УНСС, специалност „Финансов контрол“.

Таня Андреева влиза в УС на ДП „Български спортен тотализатор“. Тя има 20-годишен юридически стаж.

Галина Чернева също влиза в УС на тотото. Тя е юрист, преподавател в СУ „Климент Охридски“. В периода 2005-2009 е член на УС на БСТ.

Гея Колекчова също е назначена за член на УС на тотализатора. Магистър по „Счетоводство и контрол“ от УНСС и магистър по „Мениджмънт“ от Cotrugli Business School, Хърватия. Сертифициран член на Институт по проектен мениджмънт, САЩ. Тя има 15-годишен опит в управление и оценка на инвестиционни проекти, финансирани от европейските структурни и инвестиционни фондове.

Финансистът Радослав Щербаков също е нов в УС. Той е финансист с богат опит, като от 1994 г. досега работи по съставянето на бюджети. Бил е главен счетоводител в Националния осигурителен институт, Министерството на здравеопазването и др.

„В управлението, както и в спорта, аз имам високи очаквания и смятам, че приходите за федерации и клубове трябва да бъдат много по-големи от досегашните. Новите членове имат богат административен и професионален опит и са хора, на които имам доверие, защото идеите ни за ролята и развитието на БСТ съвпадат. Вярвам, че с резултатите си те ще го оправдаят“, заяви министър Весела Лечева.

Директорите и на двете държавни фирми бяха назначени през последната половин година от нейния предшественик в кабинета на Кирил Петков – отцепилия се в края на мандата от ИТН Радостин Василев.

Подобни статии

Top