Легенди на Ботев с предложения за нов треньор на отбора

Ферарио Спасов засега отказва, въртят се още 5-6 имена на български специалисти

Над пет-шест имена са предложени в последните няколко седмици за треньор на Ботев (Пловдив) на ръководството. Още преди предишната загуба със Славия се заговори, че дните на настоящия наставник Желко Петрович са преброени. Поражението с 0:1 обаче не доведе до никакви рокади и черногорецът запази поста си. Сега обаче пред него е поставен ултиматум от собственика Георги Самуилов за максимално краткосрочно подобрение на играта и резултатите. При евентуална загуба от Ботев (Враца) нищо чудно този път да има уволнения, пише „Тема спорт“.

Част от легендите на Ботев (Пловдив), които имат контакти с хора от клуба, вече са коментирали евентуални имена на специалисти, които може да се справят с кризата. Повечето от треньорите са българи, тъй като според тях само наш човек може да се справи с нравите, характера на играчите и тежкото положение в отбора.

Ферарио Спасов винаги е пожарен и алтернативен вариант, но той поне на този етап категорично отказва да се завръща в треньорската професия. Белокосият специалист иска да потърси спокойствието в работата с подрастващи в ролята си на директор на школата на Ботев (Пловдив). Опитът му в тази насока е огромен, след като той бе в основата на изграждането и успехите на школата на Литекс през годините.

Подобни статии

Top