Лекар, готвачка в детска градина и служител на пожарната сред новите заразени в Пловдив (ВИДЕО)

Още две нови общини с COVID-19 – Асеновград и Брезово

Пожарникар, лекар и готвачка детска градина са сред новите 13 случая с COVID-19 за пловдивска област. Две нови общини със случаи има в Пловдивска област, това са Асеновград и Брезово, съобщи на брифинг днес областният управител Дани Каназирева.

Не ни се размина: Първи случай на COVID-19 в Асеновград

По думите й повечето положителни случаи са на контактни лица с предишни заразени. От 13 регистрирани новозаразени само трима са хоспитализирани, като един е интубиран. Всички останали са на домашно лечение.

63-годишна лекарка в Транспортна болница е новият случай сред медицинските лица.

С нея броят на заболелите медици стават 20, като от тях 16 вече са напълно излекувани. Активните случаи на заразени медици са четири – двама лекари и две санитарки. И четиримата са на домашно лечение.

Докторката от Транспортна болница е от Белащица и се е заразила от45-годишната си дъщеря, която също е в днешната статистика и е настанена в болница „Св. Иван Рилски“. Лекарката е била контактна с медици в две отделения – Вътрешно и Кардиологично. Заради това и двете отделения ще бъдат дезинфекцирани и затворени за 72 часа. Ще бъдат взети проби на контактните й лица от медицинския персонал.

28-годишна готвачка в ДГ „Щастливо детство“ в кв. „Изгрев“ също е дала положителна проба за коронавирус.

Жената е от Брезово, но живее и работи в Пловдив. Взети са проби за изследване на 11 човека от персонала. Всички са отрицателни. Готвачката е нямала Нямала е контакт с децата. Под карантина в Пловдив е.Според Каназирева жената нямала достъп до децата в градината, но пък имала 11 контактни от персонала, на които са взети проби. „Ситуацията там е под контрол“, поясни областният управител. В детската градина нямало място за напрежение, не била затворена, тъй като жената нямала контакт с децата.

Заразеният служител на пожарната е от РСПАБ в „Тракия“.

Той е 34-годишен и работел в администрацията, научи DCNEWS. И имал много ограничен кръг от контактни лица – 7 души, които са се самоизолирали и са под карантина. Огнеборците в службата не са били контактни.

Хоспитализиран е мъж на 87 години в УМБАЛ „Св. Георги“.  69-годишна жена от шивашка фирма в Кричим също е с коронавирус. Тя обаче не е била на работа от 15 юни, като 14-дневния срок за контактните й лица вече изтича. Регистриран е и нов случай на 61 годишна пловдивчанка, която работи в Костиево.

1 2

Подобни статии

Top