Лекари и пациенти на Неврохирургията под карантина, пловдивчанин вече се лекува с хлорофин

Информация за новите два случая на коронавирус в Пловдив от Областния кризисен щаб

Клиниката по неврохирургия в УМБАЛ „Св. Георги“ се дезинфекцира основно, връчени са предписания за картина на персонла й, 20 пък са пациентите, от които ще бъдат взети проби. Това обясни шефът на РЗИ – Пловдив д-р Ваня Манчева на извънредна пресконференция на Кризисния щаб към областния упрвител Дани Каназирев по повод новите положителни проби за коронвирус в града под тепетата.

Случаят, свързан с Университетската болница, касае 59-годишна жена, която – в качеството си на превързочна сестра, е била в контакт с всички от отделението и с множество пациенти. Почувствл се е зле в неделя, сама е останал в къщи, обясни д-р Манчева. Състоянието й към момента е от леко към средно тежко, има темпертура и грипоподобни симптоми. Наблюдава се.

Втората доказана проба е на 35-годишен мъж. Той е проявил съвест, самоизолирал се е още при първите симптоми, но е получил задух. В момента е в Инфекциозна клиника, лекува с хлорофин.

В най-скоро време, макар и неопределено такова, РЗИ – Пловдив очаква пробата на едномесечното бебенце, прието в Инфекциозна клиника с бринхит и кашлица, след като негови роднини, завърнали се от Италия, имали контакт с детенцето – за случая четете ТУК!

 

Подобни статии

Top