Лекари от УМБАЛ-Пловдив подредиха изложба за Деня на Съединението

Тя се организира  по идея на изпълнителния директор д-р Аргир Аргиров, който участва с художествена фотография

По повод 133 г. от Съединението на България, 26 години Празник на Пловдив и 18 години, откакто болницата носи името на Града на тепетата служители на  УМБАЛ-Пловдив   откриват изложба със свои творби .

Тя се организира  по идея на изпълнителния директор д-р Аргир Аргиров, който участва с художествена фотография.

Свои фотоси ще представят още началниците на кардиологията д-р Боряна Чомпалова и на неонатологията д-р Диана Аргирова, Румен Стоенчев от отдел „Прехрана“, както и старшата сестра на нефрология Женя Григорова.

Единствените творби от дърворезба излага епидемиологът на болницата д-р Рашко Рашков, а с декупажи се включват Пенка Радева от „Човешки ресурси“ и лаборантката Евгения Гайдова.

Началникът на отделението по клинична патология д-р Ганчо Жеков се представя с 3 свои карикатури и 7 живописни платна, на част от които са изобразени сюжети от Стария Пловдив и Капана.

Името му нашумя като творец преди 10 години, когато на изложбата, която болницата организира в Стария град,

участва със сатиричен колаж на известната творба на Рембранд „Урок по анатомия  при д-р Николайъс Тулп“ с лицата на министъра на здравеопазването и на свои известни колеги.

На него се падна честта да бъде куратор на изложбата, в която библиографът на болницата Вили Зайкова се представя с 11 картини, като най-впечатляващи са миниатюрите.

Експертът по здравно осигуряване Наталия Чотова ще представи 6 произведения, рисувани със специална техника. Огромен интерес за публиката ще бъдат живописните платна на Гергана Янинска.

С рисунки на акушерката е украсено цялото акушеро-гинекологично отделение в болницата – сред творбите има портрети, цветя, пейзажи.

Изложба с творби на служители на  УМБАЛ-Пловдив  ще бъде открита  от 11,30 ч. в заседателната зала на първия етаж в лечебното заведение.

Тя ще бъде отворена за посещение всеки ден от 10 до 13 ч. в продължение на 2 седмици. Всеки, който желае, ще има възможността да я разгледа.

Подобни статии

Top